Γιώργος Καραϊβάζ: Αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας

Τι έδειξαν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων

Η αυτοψία του Star στους δρόμους που κινήθηκαν οι εκτελεστές (video Star) 

Μεγάλο ερωτηματικό πλανάται πάνω από το κίνητρο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, με τις έρευνες γύρω από αυτό το ζήτημα να εντείνονται ακόμα περισσότερο μετά από τις συλλήψεις των δύο αδελφών, οι οποίοι θεωρείται ότι ήταν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου. 

Καραϊβάζ: ‘Αλλοθι με αναρτήσεις στα social media από τους κατηγορούμενους

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, οι κλήσεις και ό,τι άλλο κρίνουν οι ίδιοι ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για να «δέσει» η υπόθεση και να ακολουθήσουν ενδεχομένως και νέες συλλήψεις. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι αποκάλυψαν τα πακιστανικά κινητά

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η έρευνα των κλήσεων έριξε φως στην υπόθεση και αποκάλυψε το κατάστημα από το οποίο τα δύο αδέλφια είχαν προμηθευτεί τα πακιστανικά τηλέφωνα και τις κάρτες.

Γιώργος Καραϊβάζ: Πάνω από 300 βίντεο εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ με το λευκό βαν

Τα τηλέφωνα αυτά, που χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δράστες για τις συνεννοήσεις τους ήταν στο όνομα ενός 30χρονου από το Μπαγκλαντές. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Intimenews

Οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Intimenews

Ενεργοποιήθηκαν στις 5 Απριλίου 2021, με το στίγμα τους να εντοπίζεται στη Χαροκόπου στην Καλλιθέα και χρησιμοποιήθηκαν για κάποιες μεταξύ τους επικοινωνίες, για πρώτη φορά μια ημέρα πριν τη δολοφονία Καραϊβάζ, στις 8 Απριλίου 2021, όταν το σχέδιό τους δεν εκτελέστηκε γιατί ο δημοσιογράφος καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιο είναι το κρίσιμο λάθος που έκαναν οι δράστες   

Οι συνομιλίες του έχουν καταγραφεί ότι έγιναν από τις 13:25 περίπου έως και το 15:21 όταν τελικά αναβλήθηκε οριστικά το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα. 

Συνομιλίες μεταξύ τους με τα συγκεκριμένα τηλέφωνα ακολούθησαν και την επομένη, την ημέρα της δολοφονίας δηλαδή, όταν και μίλησαν για περίπου μια ώρα από τις 12:30 έως τις 13:21.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα 3 ακόμη άτομα που εμπλέκει η ΕΛ.ΑΣ. 

Τα δύο τηλέφωνα είχαν αγοραστεί στις 2 Απριλίου 2021, ενώ στις 5 Απριλίου αγοράστηκαν κάποιες SIM από το ίδιο κατάστημα στην οδό Πανόρμου.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τα γραπτά του Γιώργου Καραϊβάζ για να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας - Intimenews

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τα γραπτά του Γιώργου Καραϊβάζ για να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας - Intimenews

Οι καρτές SIM που αγοράστηκαν από το συγκεκριμένο κατάστημα φαίνεται να εντοπίστηκαν σε κατ’ οίκον έρευνα το 2015 σε υπόθεση που είχε κατηγορηθεί 54χρονος, έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη. Μάλιστα ο καταστηματάρχης είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τον 54χρονο από το 2009.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τον εντολέα να βρουν και μετά ας κλείσω τα μάτια μου»

Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι τα προσωπικά κινητά των δύο συλληφθέντων στις 8 και 9 Απριλίου 2021 τα επίμαχα χρονικά διαστήματα δείχνουν από το στίγμα τους να βρίσκονται στο σπίτι τους ή σε άλλο χώρο, ώστε να παραπλανήσουν τις αρχές. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τρία ακόμα άτομα στο στόχαστρο των αρχών

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους δύο συλληφθέντες, στη δικογραφία αναφέρονται και τα ονόματα τριών ακόμα ανθρώπων, ανάμεσά τους και αυτού που θεωρείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είχαν κάνει πρόβα την προηγούμενη μέρα»

Πρόκειται για έναν 53χρονο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν και υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2020, είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης σε κάποιο φούρνο στη Βούλα, ωστόσο πρόλαβε να γλιτώσει μπαίνοντας μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Υπάρχει ακόμα το όνομα ενός 54χρονου, που έχει εμπλοκή και δοσοληψίες με την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ψάχνουν το κίνητρο στα γραπτά του δημοσιογράφου

Την ίδια ώρα οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα γραπτά του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το κίνητρο και ίσως έτσι να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό. 

Καραϊβάζ: Ποιος είναι ο εκτελεστής - Εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου

«Το κίνητρο, για ποιο λόγο, θα ήθελε κάποιος να μην είναι στη ζωή ο Γιώργος Καραϊβάζ. Αν φτάσουμε σε αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουμε και αυτόν που έδωσε την εντολή. Το θέμα είναι αν ήταν ένα ή δύο τα πρόσωπα αυτά» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Σε κάποιο από τα γραφόμενα του κατά τη δική μου άποψη, κάποιος έχει δει τη ‘’φωτογραφία’’ του πίσω από τα λεγόμενα του Γιώργου. Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε μήπως μιλήσει στις διωκτικές αρχές και τον σκότωσε» εκτίμησε από την πλευρά της η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Θεοδωρικάκος: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Είναι δύο αδέλφια

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Α. Λύτρας από την πλευρά του ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός, και έδωσε ένα ακόμα στοιχείο, καθώς όπως είπε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ στην έρευνά του, δεν στεκόταν σε άτομα που ήταν γνωστά από την Greek Mafia, αλλά έψαχνε να βρει ποια άτομα τα οποία ήταν κρατικοί λειτουργοί και σε δημόσιες θέσεις, που παράσχουν προστασία στην ελληνική μαφία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top