«Δωρίσαμε με αγάπη τα όργανα του παιδιού μας κι ο Κούγιας μιλά για εμπόριο»

Γονείς δωρητών υποστηρίζουν τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια και τις υπόνοιες που άφησε εναντίον του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων, οι γονείς που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους δεν έκρυψαν την αγανάκτηση και τον θυμό τους. 

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η μητέρα του 16χρονου Ντίνου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου χτυπημένος από μια σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας. 

Πάτρα: «Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;»

Η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, σώζοντας έτσι επτά συνανθρώπους μας. Ακούγοντας χθες όσα άφησε να εννοηθούν ο κ. Κούγιας για τον Α. Ηλιάδη θέλησε να τον υπερασπιστεί. 

O Αλέξης Κούγιας άφησε υπόνοιες για τον Α. Ηλιάδη και τον ρόλο του στις μεταμοσχεύσεις - Eurokinissi

O Αλέξης Κούγιας άφησε υπόνοιες για τον Α. Ηλιάδη και τον ρόλο του στις μεταμοσχεύσεις - Eurokinissi

«Ο κ. Κούγιας προσβάλλει εμάς τους γονείς. Η δωρεά οργάνων δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία υπερασπίζεται την κατηγορούμενη. Αυτά που ακούστηκαν ήταν αδιανόητα. Ο κ. Ηλιάδης δε με πίεσε ποτέ να προχωρήσω στη δωρεά των οργάνων του παιδιού μου. Αντίθετα του το πρότεινα μόνη μου και τον αιφνιδίασα. Ο Ηλιάδης είναι πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός. Είναι ντροπή αυτά που ακούγονται. Δωρίσαμε με όλη μας την αγάπη τα όργανα των παιδιών μας για να τα κρατήσουμε έστω κι έτσι ζωντανά και ο κ. Κούγιας μιλά για εμπόριο οργάνων; Πρέπει αμέσως να προστατευτεί ο κ. Ηλιάδης», είπε η μητέρα του Ντίνου. 

Ο Ηλιάδης απαντά στον Κούγια με ένα ποίημα - «Μικροί άνθρωποι... »

Στο ίδιο πνεύμα και ο πατέρας του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή καρδιάς. Μάλιστα την περίπτωσή του επικαλέστηκε ο κ. Κούγιας, αφήνοντας υπόνοιες για τον ρόλο του Ανδρέα Ηλιάδη στις μεταμοσχεύσεις οργάνων στη χώρα μας. 

Γονείς που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους υπερασπίστηκαν τον διευθυντή της ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Α. Ηλιάδη - Eurokinissi

Γονείς που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους υπερασπίστηκαν τον διευθυντή της ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Α. Ηλιάδη - Eurokinissi

«Ο κ. Ηλιάδης μας κάλεσε στο γραφείο του και μας εξήγησε την κατάσταση. Μας είπε ποια είναι η διαδικασία για να γίνει η δωρεά των οργάνων του παιδιού μας. Μας ρώτησε αν θέλαμε να προχωρήσουμε, δε μας πίεσε. Ήταν εκεί όλες τις μέρες που βρισκόταν το παιδί στο νοσοκομείο, στάθηκε στο πλάι μας, μας συμπαραστάθηκε, είναι εξαιρετικός άνθρωπος», είπε. 

Κούγιας για Πλεύρη: Να προσέχει όταν απευθύνεται σε μένα

Χθες, ο κ. Κούγιας προκάλεσε ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν άφησε υπόνοιες ότι ο κ. Ηλιάδης πιέζει τους γονείς να συμφωνήσουν στη δωρεά οργάνων των παιδιών τους. 

Μάλιστα μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Πάτρα: Έφυγε η μητέρα από την αίθουσα όταν είπε ο Ηλιάδης για το Μινχάουζεν

«Εκείνη την πληροφορία την οποία έχω από την εντολέα μου είναι ότι ο συγκεκριμένος λόγω της θέσης του, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι επίκειται ο θάνατος είτε μικρών παιδιών είτε μεγάλων και προσπαθεί να πείσει τους γονείς να γίνει μεταμόσχευση. Όπως μας είπε ο ίδιος σήμερα, στα 16 χρόνια που είναι εδώ, έχει συμμετάσχει σε 18 περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων. Υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός 6χρονου παιδιού από τα Γρεβενά, που θα ακούσετε στην εξέταση που θα κάνω τι έχει συμβεί. Αυτό που είναι πολύ σοβαρό είναι ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, ενώ ήξερε ότι ήδη έχει υποστεί εγκεφαλοπάθεια, το πρώτο που τον ενδιέφερε ήταν να καταψύξει τον εγκέφαλό του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top