25η Μαρτίου: Το video με τους απογόνους των αγωνιστών του 1821      

Αφιέρωμα από το ΓΕΕΘΑ  

video συγγενείς αγωνιστών επανάστασης 1821

Aφιέρωμα τιμής και μνήμης, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, σε όλους εκείνους που το 1821 βροντοφώναξαν το «Ελευθερία ή Θάνατος», ετοίμασε το ΓΕΕΘΑ. 

  

Η Επανάσταση του 1821: Όλα τα σημαντικά γεγονότα με εικόνες  

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν απόγονοι των μεγάλων αγωνιστών, μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, οι οποίοι μεταφέρουν τον παλμό και το πνεύμα της εποχής. Διηγούνται άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης, επιδεικνύουν οικογενειακά κειμήλια και έγγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, ενώ στέλνουν το δικό τους μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας προς τις νεότερες γενιές των Ελλήνων.

Μπουμπουλίνα: O παράνομος έρωτας του γιου της και η βεντέτα που τη σκότωσε

Οι απόγονοι των Αγωνιστών του ’21 που τίμησαν με την συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα είναι οι Κωνσταντίνος Πλαπούτας, απόγονος του Οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα, Αντώνιος Πετμεζάς, απόγονος του Οπλαρχηγού Αντώνιου Πετμεζά, Κωνσταντίνος Ασημάκης Ζαΐμης, απόγονος του Αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη, Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγος / Τουρκολόγος / Νομικός), απόγονος του Αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου, Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), Κωνσταντίνος Τζαβέλας, απόγονος του Σουλιώτη Αγωνιστή Νικολάου Τζαβέλα, Γιαννάκης Γκρίτζαλης, απόγονος του Αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Γεώργιος Αργυρόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου, Παύλος Δεμερτζής – Μπούμπουλης, απόγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και Πρόεδρος του Μουσείου της Ηρωίδας στις Σπέτσες.

Παπαφλέσσας: Ο φλογερός αγωνιστής που αγάπησε τις γυναίκες και το ποτό

Στην αφήγηση της Επανάστασης συμμετείχε επίσης ο Αναστάσιος Λιάσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Τα τραγούδια που πλαισιώνουν τις ιστορικές διηγήσεις απέδωσαν ο τενόρος Ναύτης ΕΠΟΠ (ΜΟΥΣ) Ανδρέας Καραούλης και η σοπράνο Σμηνίτης ΕΠΟΠ (ΟΜΟΣ) Σοφία Ζόβα υπό την μουσική υπόκρουση της Διακλαδικής Μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων που διεύθυνε ο αρχιμουσικός πλωτάρχης (Ε) Αντώνιος Καραγουδάκης ΠΝ. Το δικό τους ξεχωριστό μελωδικό «παρών» στο αφιέρωμα προσφέρουν επίσης τα παιδιά της χορωδίας CON-ANIMA υπό την διεύθυνση της κας Ιουλίας Τζανετουλάκου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top