«Δεν μπορούσα να βάλω "στοπ" με τα κορίτσια», λέει ο προπονητής του τένις

«Η ζωή μου έχει καταστραφεί, είμαι στο μηδέν» - Τι είπε στην απολογία του

Τι υποστήριξε ο προπονητής του τένις /  Το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δαμιανού στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στα δικαστήρια βρέθηκε για να απολογηθεί ο προπονητής του τένις σχετικά με την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων αθλητριών του. Ο κατηγορούμενος ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να «του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία».

Προπονητής τένις: «Αν είμαι παιδόφιλος, θέλω να θεραπευτώ»

Ο προπονητής έχει ομολογήσει ότι ασέλγησε σε βάρος τριών ανήλικων αθλητριών από τις τέσσερις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Δεν αναγνωρίζει, ωστόσο, πως κατά την τέλεση των αδικημάτων τα θύματά του ήταν κάτω των 14 ετών.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, αφού ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του είπε:

Η ζωή μου έχει καταστραφεί εδώ και 16 μήνες, είμαι στο μηδέν. Σε όλη μου τη ζωή ό,τι έχω κάνει το έκανα προσπαθώντας να κάνω καλό στους άλλους.

Προσέθεσε μάλιστα, πως ό,τι λεφτά έβγαζε, τα έδινε στους άλλους, ακόμα και «για τα ζωάκια», όπως είπε, και δεν του «έχει μείνει μία αυτά τα 13 χρόνια». Σε αυτό το σημείο προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, που του επέστησε την προσοχή στο ότι τα φιλοζωϊκά του αισθήματα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Παραδέχθηκε επίσης, ότι έχει ντροπιάσει την οικογένειά του. «Όμως δεν είχα κακό σκοπό», είπε. «Τα παιδιά αυτά, μόλις σταμάτησε αυτή η κατάσταση, ήταν μαζί μου στα γήπεδα» ισχυρίστηκε. 

Προφυλακιστέος ο 35χρονος προπονητής τένις - «Έκανα ένα λάθος»

«Έχω καταστραφεί - Είμαι φυλακή»

Για το ένα από τα κορίτσια, είπε πως ήρθε για πρώτη φορά στα γήπεδα το 2015 για να κάνει μαθήματα. Υποστήριξε ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ τους και πως όλα έγιναν όταν η κοπέλα είχε πάει στη Γ' Λυκείου.

Όταν έγινε αυτό μάλιστα, ήμουν μαζί της και με τη μαμά της στην Κωνσταντινούπολη και είδαμε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Δεν έχει υπάρξει μέλος της οικογένειάς της που να μην έχω στηρίξει. 

Επίσης ανέφερε πως το κορίτσι λέει πράγματα που «δεν κολλάνε». «Δεν καταλαβαίνω γιατί έρχεται να πει ότι ήταν θύμα, οι γονείς της τα ήξεραν όλα» είπε στην απολογία του.

Αλλά και για τα άλλα κορίτσια, υποστήριξε πως λένε ψέματα σχετικά με την ηλικία που είχαν όταν συνέβαιναν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Δεν θα πρέπει να τις κατηγορήσουν για ψευδορκία; Γιατί έρχονται να πουν ότι έκανα κάτι μαζί τους από τέτοια ηλικία; Γιατί το κάνουν αυτό; Έχω καταστραφεί. Είμαι φυλακή. 

Ενώ προσπαθώντας να εξηγήσει το γεγονός ότι μία από τις κοπέλες τον υποστήριξε στο δικαστήριο, είπε: «Καταλαβαίνει (το κορίτσι) ότι δεν προκάλεσα εγώ ποτέ τίποτα. Δεν είχα ποτέ ανάγκη να βρω μια σχέση μέσα από τα γήπεδα».

Προπονητής τένις: Πώς αποπλανούσε τις αθλήτριές του

«Δεν μπορούσα να βάλω ένα "στοπ"»

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο προπονητής είπε πως ενώ καταλάβαινε πως αυτό που γινόταν δεν ήταν σωστό, δεν μπορούσε να το σταματήσει, να βάλει ένα «στοπ». Το δικαιολόγησε, μάλιστα, λέγοντας ότι τον απασχολούσε μήπως ακυρωθούν τα όνειρα των κοριτσιών και τελικά φύγουν από τον χώρο του τένις.

Κάθε φορά που έβαζα «στοπ» ακόμα και αν δεν έβαζα καρδούλα στο Facebook, την επόμενη μέρα η κοπέλα ερχόταν με μούτρα και δε μιλούσε σε κανέναν.

Εισαγγελέας: Εδώ δεν είστε για μια καρδούλα. Είστε για ερωτικές πράξεις. Γιατί δεν ήσασταν δυνατός; Και πώς σχετίζονται όλα αυτά που λέτε με το γεγονός ότι οι σχέσεις σας με τις τέσσερις ανήλικες, ήταν σχεδόν παράλληλες; 

Προπονητής τένις: Δεν ήταν παράλληλες, είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο διαφορά.

Εισαγγελέας: Όταν τελούσατε αυτές τις πράξεις, είχατε συναίσθημα ότι εγκληματείτε; 

Προπονητής τένις: Όχι. Καταλάβαινα ότι δεν μπορεί να βγάλει σε υγιή σχέση όταν η άλλη είναι 14 χρόνων. Ότι θα με πάει φυλακή δεν το είχα σκεφτεί, αλλά καταλάβαινα ότι δεν ήταν σωστό. Κατέστρεψα αυτή τη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Η πρόταση του εισαγγελέα μετά την απολογία του προπονητή του τένις / Αλήθειες με τη Ζήνα

Ο εισαγγελέας πρότεινε ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί και για τις τέσσερις περιπτώσεις ασέλγειας, χαρακτηρίζοντάς τον ως επικίνδυνο, αμετανόητο και χειριστικό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κάποιοι γονείς παιδιών τον υποστήριξαν στο δικαστήριο.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top