Τέμπη: «Έφτυνα αίμα» - 26χρονη σώθηκε με σοβαρά εγκαύματα

Βρισκόταν στο βαγόνι νούμερο 2 όταν συγκρούστηκαν τα τρένα

Η 29χρονη Ελευθερία Δρίγκα είναι μία από τους επιζώντες της τραγωδίας στα Τέμπη. Την ώρα της φονικής σύγκρουσης βρισκόταν στο βαγόνι με τον αριθμό 2 και κατάφερε να βγει ζωντανή από την κόλαση. 

H 26χρονη Ελευθερία υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τεμπη - AP

Νοσηλεύτηκε με σοβαρά εγκαύματα και περιέγραψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τον εφιάλτη που έζησε.

Τέμπη: «Χαμένος στις σκέψεις του» ο σταθμάρχης Λάρισας στη φυλακή

«Τα θυμάμαι όλα από τη σύγκρουση. Τα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει ο εκτροχιασμός του βαγονιού, φάνηκαν σαν ώρες. Στο βαγόνι που ήμουν ήταν πολύ δύσκολα, ήμουν με άλλα δύο αγόρια στο κουπέ. Εκτροχιαστήκαμε, το βαγόνι έπεσε στο πλάι και βγήκε μαύρος καπνός. Σαν να είχε τοπικές εστίες φωτιάς μέσα στο βαγόνι μας, μάλλον από τον εκτροχιασμό», είπε αρχικά και συνέχισε:

Η 26χρονη δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ μετά την τραγωδία στα Τέμπη - AP

Η 26χρονη δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ μετά την τραγωδία στα Τέμπη - AP

«Όταν σταμάτησε όλο αυτό και καταλάβαμε ότι είμαστε ζωντανοί, προσπαθούσαμε να δούμε από πού και αν μπορούμε να βγούμε… Έβγαλα το κεφάλι μου από το παράθυρο για να πάρω αέρα και αν δεν ήταν τα δύο παιδιά που ήταν μαζί μου να είναι ψύχραιμα και να ακούσουν ανθρώπους από διπλανά κουπέ να φωνάζουν ότι πρέπει να βγούμε, μάλλον θα είχα μείνει εκεί. Τους ακολούθησα και βγήκαμε από ένα παράθυρο. Ήμουν στο βαγόνι δυο».

Τέμπη: Tα τελευταία λόγια της 34χρονης Αθηνάς- «Να προσέχεις το μωρό μας»

Βγαίνοντας έξω δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον όλεθρο που έβλεπε μπροστά της. 

«Όταν βγήκα έξω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Ήμασταν σε σοκ, μας ένοιαζε απλά να βγούμε ζωντανοί. Εγώ το συνειδητοποίησα ώρες, μέρες μετά. Όσοι βγήκαμε από αυτό το βαγόνι και από άλλα βαγόνια μας έδιναν κινητά σε όσους τα χάσαμε, και πηδήξαμε από την άλλη πλευρά της εμπορικής αμαξοστοιχίας για να βγούμε στον δρόμο.

Τέμπη: «H Ιφιγένεια ήταν η χαρά της ζωής- Δε γινόταν να μην την αγαπήσεις»

Εκεί ήταν το περιπολικό και ένα λεωφορείο, ένας άνθρωπος που τυχαία σταμάτησε και φύγαμε με αυτό το λεωφορείο στον σταθμό τρένων στη Θεσσαλονίκη. Είχα αντιληφθεί τα εγκαύματα, αλλά αυτό που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν ότι έφτυνα αίμα και δεν ήξερα πόσο σοβαρά είμαι. Δε με απασχολούσαν εκείνη την ώρα τα εγκαύματα… Η αδρεναλίνη είναι τόσο υψηλή εκείνη την ώρα που δεν καταλαβαίνεις πόνο», είπε.

Τέμπη: «Δεν μπορώ να ακούω ότι γινόταν πάρτι στο σταθμαρχείο»

Το νεαρό κορίτσι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ισχύουν όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τις παραλείψεις και τα κενά ασφαλείας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. 

Όσοι επέζησαν ζουν συνεχώς στις σκέψεις τους τον εφιάλτη στα Τέμπη - AP

Τέμπη: «Η Ιφιγένεια έρχεται στον ύπνο μου, δε θέλει να με αφήσει»

«Άκουγα αυτά που λέγατε για πάρτι στο σταθμαρχείο και η ταχυκαρδία μου είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτό που έγινε ήταν καθαρό έγκλημα γιατί μπορούσε να αποφευχθεί με πολλούς τρόπους. Δε χωράει το μυαλό μου να ακούει για πάρτι, αλλά και αυτό να έχει συμβεί, δε χωράει το μυαλό μου να είναι μόνο ένας άνθρωπος εκεί είτε είναι άπειρος, είτε ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου. Ήταν μόνος του και δεν υπήρχε κανένα σύστημα gps ώστε να βλέπει τα δυο τρένα. Οι ευθύνες βαραίνουν πάρα πολλούς ανθρώπους…», τόνισε η Ελευθερία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top