Τέμπη: «Ο κόσμος καιγόταν! Έπεφτε από τα βαγόνια» - Συγκλονίζει η Βασιλική

«Βγήκαμε από μια τρύπα του κυλικείου», λέει η κοπέλα που επέζησε

Γιγαντώνεται το κύμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα Τέμπη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες των επιβατών που επέζησαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μια 19χρονη κοπέλα που έζησε την απόλυτη φρίκη την περασμένη εβδομάδα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που βίωσε μέχρι να καταφέρει να βγει ζωντανή.

Θρήνος για τον Παναγιώτη, το νεαρότερο θύμα των Τεμπών

Η Βασιλική μαζί με τον φίλο της επέστρεφαν από τον τόπο καταγωγής τους, τη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζουν. Την ώρα που τα δύο τρένα συγκρούστηκαν βρίσκονταν στο βαγόνι του κυλικείου.

Τέμπη: «Το σώμα του γιου μου, το έπλυνα εγώ - Δε μας άφηναν στην Ελλάδα»

«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα. Έπιασε απευθείας φωτιά. Βρήκαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας. Φώναξα τον Στέλιο. Μου είπε ότι είναι εδώ. Είχε τρύπα στο πάτωμα. Είχε ανοίξει το πάτωμα μπροστά μας. Βγήκαμε από εκεί, βγήκαμε έξω. Εμείς δεν είχαμε κινητά, βρήκαμε ένα τηλέφωνο ξεκλείδωτο. Πήρα τον μπαμπά μου…», δήλωσε το κορίτσι στην εκπομπή T live. Η ίδια σώθηκε, όμως ο φίλος της τραυματίστηκε σοβαρά, διασωληνώθηκε και πλέον είναι εκτός κινδύνου.

Τέμπη: Συγκλονίζει 19χρονη που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών

Οι δύο φίλοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μέσα από το βαγόνι του τρένου / Screenshot T live

Τέμπη: «Ο κόσμος καιγόταν, έπεφτε από τα βαγόνια»

Τα λεπτά μετά τη σύγκρουση ήταν εφιαλτικά. Οι σκηνές που περιέγραψε η κοπέλα μοιάζουν βγαλμένες από ταινία. Όπως ανέφερε, έβλεπε τους επιβάτες του μοιραίου τρένου να καίγονται και να πέφτουν από τα βαγόνια.

Περπατήσαμε λίγα μέτρα παρά πέρα. Ο κόσμος καιγόταν! Έπεφτε από τα βαγόνια. Βγήκαν και άνθρωποι που ήταν καλά, με βαλίτσες.

«Ο Στέλιος ήταν ξυπόλυτος και κρύωνε. Ζητάγαμε από τον κόσμο να μας δώσει μπουφάν. Μου έλεγε να πάμε στη φωτιά που έβγαζε το βαγόνι για να ζεσταθεί. Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές», πρόσθεσε.

Τέμπη: «Καιγόταν κόσμος, έπεφτε από τα βαγόνια», λέει μάρτυρας που επέζησε

«Ο κόσμος καιγόταν, έπεφτε από τα βαγόνια» / Φωτογραφία Eurokinissi ((ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM)

Αφού κατάφεραν να βγουν από το βαγόνι, τα δύο παιδιά τραυματισμένα άρχισαν να περπατούν μέσα στη νύχτα. Ήταν από τους πρώτους ασθενείς που παρέλαβαν τα ασθενοφόρα που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας. Ο φίλος της είχε τον αριθμό ένα και εκείνη το νούμερο δύο.

«Ο Στέλιος είχε κάποια εγκαύματα, εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά, κάποιο κάταγμα στο πόδι. Όταν βγήκαμε ήταν πάρα πολύ νωρίς, ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Δεν είδα να βγαίνουν άλλοι από το κυλικείο, που είχε μετατραπεί σε μάζα. Είχε καεί όλο. Δεν ξεχώριζες ότι εκεί ήταν το κυλικείο και βγήκαμε από εκεί. Κόσμος πήδαγε για να σωθεί από το άλλο βαγόνι, που είχε πέσει πάνω από το κυλικείο. Κανένας δεν ξέρω αν βγήκε από το κυλικείο και αν τα κατάφερε», κατέληξε η 19χρονη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top