Θρήνος για τον Παναγιώτη, το νεαρότερο θύμα των Τεμπών

Απαρηγόρητοι οι συμμαθητές του - 'Αλλοι βουβοί, άλλοι κλαίνε με λυγμούς

Γιγαντώνεται το κύμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα Τέμπη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 15χρονου Παναγιώτη, του νεαρότερου θύματος των Τεμπών. Το σχολείο του αδικοχαμένου παιδιού έχει «κατακλυστεί» με σπαρακτικά μηνύματα. 

Τέμπη: «Το σώμα του γιου μου, το έπλυνα εγώ - Δε μας άφηναν στην Ελλάδα»

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδια απ’τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», «Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου».

Με τα μηνύματα αυτά και ακόμη περισσότερα, με λευκά λουλούδια και κεράκια, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού, αποχαιρετούν τον 15χρονο Παναγιώτη, το πιο νέο θύμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Αναστασίας - Στα λευκά οι αδελφές της

Τέμπη: «Tα μισά παιδιά μέσα στις τάξεις ήταν βουβά και τα υπόλοιπα έκλαιγαν με λυγμούς»

«Όταν ενημερωθήκαμε για τον Παναγιώτη, ήταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο σχολείο μας τα μισά παιδιά μέσα στις τάξεις ήταν βουβά και τα υπόλοιπα έκλαιγαν με λυγμούς», σημειώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού Αντώνης Θεοχαρόπουλος και εξηγεί πως τα παιδιά δημιούργησαν δύο ξεχωριστές γωνίες για τον Παναγιώτη για να τον αισθάνονται κοντά τους.

Τέμπη

 Ο 15χρονος Παναγιώτης που βρήκε τραγικό θάνατο στα Τέμπη - Συνταξίδευε με τον 54χρονο πατέρα του

«Έχουμε δημιουργήσει μαζι με τα παιδιά, μέσα στο σχολείο, δυο γωνίες έκφρασης και συμπαράστασης για τους συμμαθητές, τους φίλους και τους καθηγητές του Παναγιώτη. Αρχικά τοποθετήσαμε όλα αυτά τα μηνύματα και τη φωτογραφία του, στο θρανίο του, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν οι γωνιές του, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Όλοι έχουν αφήσει λευκά λουλούδια και τα μήνυμά τους για τον τραγικό χαμό του. Όλα απευθύνονται στον Παναγιώτη», αναφέρει συγκινημένος.

Τέμπη: «Περιμέναμε ένα θαύμα» - Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, τα παιδιά αισθάνονται θλίψη αλλά και οργή για τον άδικο χαμό του συμμαθητή τους.

«Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι σιγά σιγά να επανέλθουμε στην ομαλότητα. Ήδη ζητήσαμε απο τη Διευθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βοήθεια και σήμερα θα έρθουν στο σχολειο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και να μας συμβουλέψουν για τους τρόπους με τους οποίους θα πρεπει να διαχειριστούμε την κατάσταση στη συνέχεια», επισημαίνει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πατέρας και γιος «χάθηκαν» στα Τέμπη

Ο 15χρονος έχασε τη ζωή μαζί με τον 54χρονο πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Οι δυο τους είχαν ταξιδέψει μαζί στην Αθήνα.

Αποφάσισαν να καθίσουν μια ημέρα παραπάνω επειδή ο Παναγιώτης είχε τα γενέθλιά του, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο μοιραίο τρένο.

Πατέρας και γιος άφησαν πίσω τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του 15χρονου Παναγιώτη, τα οποία έμειναν ολομόναχα.

Από τη ζωή είχε «φύγει» και η μητέρα τους πριν από πέντε χρόνια και τώρα πρέπει να σταθούν μόνοι στα πόδια τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top