Τέμπη: «Το σώμα του γιου μου, το έπλυνα εγώ - Δε μας άφηναν στην Ελλάδα»

Συγκλόνισε ο ιερέας πατέρας του άτυχου Κυπριανού

Τέμπη:  Συγκλόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού: «Μαρτυρικά μπήκες στον χώρο του φωτός του Θεού» - «Το σώμα του γιου μου, το έπλυνα εγώ»  / Βίντεο από Alpha

Ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών είναι και ο αδικοχαμένος Κυπριανός, ένα νεαρό παλικάρι από την Κύπρο που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη. Ο ιερέας πατέρας του, πατήρ Χριστόδουλος, κήδεψε τον γιο του στη Μεγαλόνησο, με τον επικήδειο να συγκλονίζει.

Τέμπη: Tραγικός επίλογος για τον 23χρονο φοιτητή της Νομικής, Κυπριανό

O Κυπριανός είχε σχέδια για τη ζωή και προετοίμαζε τον γάμο του με το κορίτσι του, την Χριστίνα. Ο γάμος τους θα γινόταν στις 27 Αυγούστου.

Tέμπη

Το παλικάρι από την Κύπρο που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη

Ο νεαρός φοιτητής είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο, προκειμένου να συναντήσει την αρραβωνιαστικιά του, η οποία έσπευσε από την Κύπρο. Το νεαρό ζευγάρι θα ταξίδευε από την Αθήνα στην Άνδρο για να ευλογήσει τα στέφανά του στην Αγία Μαρίνα.

Η αρραβωνιαστικιά του Κυπριανού επέστρεψε στην Κύπρο και ο 23χρονος φοιτητής της Νομικής επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε. Το ταξίδι του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

«Πώς θα πας πίσω γιε μου στη Θεσσαλονίκη;» είχε ρωτήσει ο πατήρ Χριστόδουλος τον γιο του. «Με αεροπλάνο θα πας ή τρένο;».

«Θα πάω με το τρένο που είναι και πιο φθηνό να κάνω και οικονομία. Θα διαβάζω στον δρόμο για να μην χάνω χρόνο. Πρέπει να πάω να τελειώσω γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις», ήταν η απάντηση του νεαρού Κυπριανού.

Αυτή ήταν η τελευταία συνομιλία που είχαμε με τον γιο μου τον Κυπριανό σε μηνύματα. Οι υποχρεώσεις που έλεγε, είναι ότι στις 27 Αυγούστου κλείσαμε να τον παντρέψουμε με την αγαπημένη του Χριστίνα.

Κύπρος: Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Ν. Χριστοδουλίδης

«Το σώμα του γιου μου, το έπλυνα εγώ»

Στη συνέχεια ο πατήρ Χριστόδουλος είπε ότι στην Ελλάδα δεν τους είχαν επιτρέψει να δουν το άψυχο σώμα του παιδιού.

Ωστόσο, στην Κύπρο ο ιερέας θέλησε να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τον γιο του. Ο ίδιος μάλιστα έπλυνε το νεκρό σώμα του Κυπριανού, που ήταν ακέραιο, αλλά «μαρτυρικό», αφού είχε πολλές πληγές.

Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί, ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του. Είναι μαρτυρικό όμως. Έχει πολλές πληγές. Γι’αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού.

«Γιε μου, ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέρφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός, γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι», είπε με πόνο στον επικήδειό του ο πατέρας του Κυπριανού προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Τέμπη: Στέρεψαν τα δάκρυα - Μαζί η κηδεία του Νικήτα και της Kέλλυς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top