Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ο σταθμάρχης - «Νέα στοιχεία»

Πιθανώς να υπάρξουν νέες διώξεις

Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη - Βίντεο από STAR

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ο συνήγορος του σταθμάρχη ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Κυριακή στις 11:00.

Τέμπη: Σκληρή μάχη στη ΜΕΘ ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει ασκηθεί εις βάρος του σταθμάρχη κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων 

Συνάδελφοι του 59χρονου αναφέρουν πως η εκπαίδευσή του κράτησε περίπου έξι μήνες. Η πρακτική του ωστόσο αποτελείται από τη θητεία του σε ένα επαρχιακό σταθμό, της Καλαμπάκας, από όπου όπως λένε οι συνάδελφοί του, περνάνε… δυο τρένα τη μέρα.

Και η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή, πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δηλαδή μόλις πέντε ημέρες πριν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Υπήρχε παράνομο εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία;

Οι τελευταίες αποκαλύψεις αναφέρουν επίσης πως ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων φαίνεται να είχε καταλάβει για την φονική πορεία που ακολουθούσαν τα δύο τρένα στα Τέμπη και είχε ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στη Λάρισα.

Τι δήλωσε o δικηγόρος του σταθμάρχη 

«Υπηρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία που μας υποχρέωσαν να ζητήσουμε νέα προθεσμία κι η ανακριση θα ξεκινήσει αύριο. Στοιχεία καθοριστικά κι ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας», είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του Στέφανος Παντζαρτζίδη.

Σε απίστευτα χάλια ο σταθμός Λαρίσης του ΟΣΕ 

«Θα υπάρξει κανονική δήλωση αφού τελείωσει η ανάκριση, συμπλήρωσε ο συνήγορός του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top