Τέμπη: Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ο Ζηλιασκόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει την Επιτροπή - φιάσκο»

Η παραίτηση Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων  (Video Star - φωτογραφία Ευρωκίνηση/Κ. Κατωμέρης)     

Παραιτήθηκε πριν από λίγο από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ια το δυστύχημα στα Τέμπη  ο πρώην πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. 

Τέμπη: Αυτή είναι η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος είχε επιλεγεί από τον μεταβατικό Υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά η επίλογή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, λόγω της θητείας του στο παρελθόν ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ 

Νέος υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης 

Νέο μέλος τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναφέρει στη δήλωση για την παραίτησή του:  

Τέμπη: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή με το «καλημέρα»     

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. 

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής. 

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει την Επιτροπή - φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του
 

«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν ‘υπερκομματική' Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του, καλώντας τον πρωθυπουργό να καταργήσει άμεσα την Επιτροπή.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη». Αναφέρει ότι «η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», τονίζοντας καταληκτικά ότι «οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top