Τέμπη: Υπήρχε παράνομο εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία;

Απίστευτες καταγγελίες του δικηγόρου Γ. Μπαρτζώκη

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς. Τις τελευταίες ώρες έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι στο εμπορικό τρένο υπήρχε παράνομο έυφλεκτο υλικό, όπως καταγγέλει ο κ. Μπαρτζώκης.

Τέμπη: Πώς από ένα κομμένο... καλώδιο φθάσαμε στο δυστύχημα 

«Υπάρχει πληροφορία ότι και στην εμπορική αμαξοστοιχία μπορεί να υπάρχει αδήλωτο προϊόν μέσα, το οποίο δε γνωρίζουμε γιατί και για ποιο λόγο έχει γίνει. Πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος στις αποθήκες της Θεσσαλονίκης που φορτώθηκε και πως γίνονται οι διαδικασίες. (…) Για την έκρηξη, γιατί φαίνεται ένα μανιτάρι – αν το έχετε προσέξει - που ανεβαίνει. Κοιτάξτε,  ανεβαίνει, ανεβαίνει, ανεβαίνει και μετά χάνεται ξαφνικά. (…) Είμαστε σε συγκλονιστικές στιγμές αυτή τη στιγμή. Εγώ υποθέτω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο εύφλεκτο υλικό.», σημειώνει σε έντονους τόνους ο κ. Μπαρτζώκης. 

Υπήρχε παράνομο εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία;

Ο κ. Μπαρτζώκης αναφέρεται επίσης σε συγκεκριμένη μαρτυρία η οποία προκαλεί σοκ. «Κι επίσης σήμερα μου ήρθε άλλη μια μαρτυρία από το νοσοκομείο, από μια κοπέλα που το αγόρι της χτύπησε από το 3ο βαγόνι κι έπαθε εγκαύματα και ξέρετε τι μου είπε; Ότι τα εγκαύματα οι γιατροί δεν μπορούν να προσδιορίσουν από ποιο υλικό έγιναν. Και ο αστυνομικός που μίλησε εκεί όταν πήγε στο νοσοκομείο τους είπε ότι η περιοχή, ίσως το διαπιστώσατε κι εσείς, μυρίζει πετρέλαιο, η περιοχή του ατυχήματος.» 

Τέμπη: Άγρια επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - 5 αστυνομικοί τραυματίες

«Όλα αυτά ζητάμε από την πυροσβεστική να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα χημικών, να ασφαλιστεί όλοι η περιοχή, να μη μετακινηθεί κανένα βαγόνι, κανένα βαγόνι, ακόμα και τα επιβατικά, αλλά η εμπορική αμαξοστοιχία υπάρχει η πληροφορία ότι μπορεί να μετέφερε κάποιο παράνομο προϊόν, επαναλαμβάνω παράνομο. Δε θα βρεθεί κάτι στα βιβλία, αλλά αυτό θα βρεθεί στην πραγματική αυτοψία που θα γίνει από την Πυροσβεστική.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top