Τέμπη: Πώς από ένα κομμένο... καλώδιο φθάσαμε στο δυστύχημα 

Το απίστευτο «κουβάρι» των γεγονότων που οδήγησαν στην τραγωδία    

Απίστευτες αλυσιδωτές εξελίξεις, που ακολούθησαν την πτώση ενός καλωδίου στις γραμμές του ΟΣΕ, οδήγησαν τελικά στο μοιραίο δρομολόγιο της Hellenic Train και στο δυστύχημα των Τεμπών, όπως μετέδωσε ο Αλέξανδρος Γύγος στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Star! 

Τέμπη:  Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας  

Ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται μάλιστα λίγο πριν φθάσει ο συρμός να είχε πάει σε κοντινό καφέ, όπου αγόρασε το ρόφημα και επέστρεψε στο σημείο ελέγχου.  

Όλα ξεκίνησαν από ένα κομμένο καλώδιο   

Στις 17.15  της  Τρίτης 28/2 έφθανε στον προηγούμενο σταθμό, στoν Παλαιοφάρσαλο,  ένας συρμός με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα. Το καλώδιο τάσης 25.000 βολτ έπεσε στις γραμμές. Το αποτέλεσμα ήταν να κληθούν οι επιβάτες να παραμείνουν αρχικά μέσα στην αμαξοστοιχία για το κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας και εν συνεχεία, μετά από δύο ώρες να  μεταφερθούν με λεωφορεία στον προορισμό τους. 

Από εκείνη την ώρα και μετά όμως διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων από το συγκεκριμένο σημείο και στη γραμμή ανόδου με αποτέλεσμα να γίνεται παράκαμψη στη γραμμή καθόδου μέχρι τη Λάρισα

Η βλάβη άλλου συρμού που οδήγησε στο ξεχασμένο κλειδί 
  

Όμως, το τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη ήταν «καθαρό» και η κυκλοφορία των τρένων μπορούσε να διεξαχθεί κανονικά. Αλλά το γεγονός που περιέπλεξε την κατάσταση, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star Αλέξανδρος Γύγος ήταν ένας συρμός με κατεύθυνση από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο σημειώθηκε βλάβη. 

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να γύρισε το κλειδί Α  118, προκειμένου από την κάθοδο όπου βρισκόταν ο συρμός με τη βλάβη να μπει στο ρεύμα της ανόδου και να πάει προς απόσυρση και επισκευή. 

Δυστυχώς, όμως, ο σταθμάρχης φέρεται να ξέχασε το κλειδί στη συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα από μια σχετικά συνηθισμένη βλάβη, όπως αυτή της κοπής καλωδίου, να οδηγηθούμε σε μετωπική σύγκρουση δύο συρμών, που οδήγησε σε  ένα  φοβερό δυστύχημα, με τουλάχιστον 57 νεκρούς...                  
        

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top