Τέμπη: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι»

Συγκλονίζουν οι περιγραφές επιβάτιδας του μοιραίου τρένου

Τέμπη: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι»

Συγκλονίζουν οι περιγραφές μιας νεαρής γυναίκας που επέβαινε στο μοιραίο τρένο της τραγωδίας στα Τέμπη. Με δυσκολία περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της φονικής σύγκρουσης και αναφέρεται στους νεκρούς που έβλεπε, αλλά και σε μια κοπέλα που κρατούσε το κομμένο της πόδι.  

Τέμπη: «Μωρό βρέθηκε ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου», Συγκλονίζει φοιτητής

«Ευτυχώς, δεν είχε απόλυτο σκοτάδι, λόγω φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη, βλέπαμε καλά σε σχέση με το απόλυτο σκοτάδι. Βλέπαμε μπροστά μας άτομα νεκρά, είδα μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι, ακρωτηριασμούς, νεκρούς, τραυματίες, αίματα παντού. Είδα έναν νεαρό νεκρό στο έδαφος, δεν ήθελα να δω άλλο…», λέει η επιβάτιδα στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA.
 

Βίντεο από Creta

«Είχα μπει στο τρένο από την αρχή του ταξιδιού, από την Αθήνα. Ήμουν σε όλη τη διαδρομή. Είχαμε σταματήσει για λίγο στη Λάρισα και μας είπαν πως υπήρχε 15λεπτη καθυστέρηση λόγω κίνησης των γραμμών. Μετά από ένα τέταρτο ξεκινήσαμε κανονικά και κάποιοι… πέθαναν. Δεν κάνω συχνά αυτό το δρομολόγιο. Ήταν μοιραίο.», πρόσθεσε.

«Aίματα παντού, από θαύμα γλίτωσα»

H κοπέλα από την Κρήτη μιλά σοκαρισμένη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου όταν ταξίδευε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. «Την ώρα της σύγκρουσης έβλεπα ταινία με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου. Ήμουν στο 4ο βαγόνι, περίπου στη μέση. Χτυπηθήκαμε κι εμείς. Λένε για το 3ο βαγόνι γιατί είχαν θανάτους, ενώ εμείς δεν είχαμε νεκρούς. Εκεί που καθόμουν, χτύπησε το τρένο το άλλο. Φανταστείτε, φορούσα ακουστικά, ευτυχώς, διότι με τη σύγκρουση έπεσα και μου κάλυψαν τα μάτια, που έπεσαν πάνω γυαλιά. Είμαι τυχερή, από θαύμα γλίτωσα. Είδα ανθρώπους με αίματα. Εγώ δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με άλλους.», σημειώνει. 

Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε…» - Η τελευταία ανάρτηση των διδύμων

Στις ώρες αγωνίας και το κομφούζιο που επικρατούσε στο τρένο αναφέρεται η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε στη φονική διαδρομή. «Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, ήμασταν σε σύγχυση. Το μόνο που βλέπαμε ήταν καπνός. Βλέπαμε φωτιές δίπλα μας, μικρές, το σημείο ήταν εκεί που χτύπησε το άλλο τρένο. Επικρατούσε κομφούζιο. Η μια πόρτα είχε ανοίξει κανονικά, αλλά ήταν από εκεί που είχε φωτιά και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν ο γκρεμός.», τονίζει.

Τέμπη: «Τι θα πω στη μητέρα του όταν γυρίσω πίσω;»

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να διακρίνω αν είδα φως λόγω της φωτιάς ή αν ήταν στο τρένο. Είδα τους φακούς όταν περάσαμε τις φωτιές. Κατεβήκαμε και ήταν όλο σίδερα, προχωρήσαμε λίγο πιο κάτω και πιανόμασταν από το εμπορικό τρένο με το οποίο συγκρουστήκαμε. Κάποιοι έπεφταν κάτω και χτυπούσαν, γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Σκαρφαλώσαμε πάνω στο ένα βαγόνι και περάσαμε από την άλλη πλευρά.», υπογραμμίζει.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top