Τέμπη: To «Τρίγωνο της Κόλασης» - Οι τραγωδίες που σημειώθηκαν στην κοιλάδα

Η τραγωδία με τους μαθητές το 2003 και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα μετά από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που έχει στοιχίσει έως τώρα τη ζωή σε 40 ανθρώπους, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας. Η νέα αυτή τραγωδία ξύπνησε μνήμες από τις δύο παλιότερες τραγωδίες που είχαν γίνει στην κοιλάδα των Τεμπών το 1999 και το 2003. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» από το σημείο της τραγωδίας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Σάκης Παιδής η περιοχή αποκαλείται «Το τρίγωνο της κόλασης».

Το 1999 επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ που επέστρεφαν από την Αθήνα με πούλμαν μετά από αγώνα της ομάδας τους σκοτώθηκαν σε τροχαίο στα Τέμπη - Eurokinissi

Στις 4 Οκτωβρίου 1999 ξημέρωσε μια από τις πιο μακάβριες μέρες του ελληνικού αθλητισμού. Λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, συγκρούστηκε με φορτηγάκι και εξετράπη της πορείας του. 

Τέμπη: Τι υποστήριξε o σταθμάρχης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Το λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ να χάσουν τη ζωή τους. Τη ζωή του έχασε κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο.

Τέμπη: Τι συνέβη στον πίνακα ελέγχου - Τι λέει ο δεύτερος σταθμάρχης

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 2003, η κοιλάδα των Τεμπών θα πλημμυρίσει και πάλι από το αίμα αθώων ανθρώπων. 

Το 2003 21 μαθητές από το Μακροχώρι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στα Τέμπη επιστρέφοντας από εκδρομή στην Αθήνα - Eurokinissi

Αυτή τη φορά η τραγωδία συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές της πρώτης λυκείου που επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα συγκρούστηκε με φορτηγό. 

Τέμπη: «Μας ζητούν αναγνώριση του παιδιού μου από ρούχα και τατουάζ»

Το πούλμαν περνούσε από την κοιλάδα των Τεμπών, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν και κινούταν στο αντίθετο ρεύμα έχασε το έλεγχο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το πούλμαν. 

Το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν - Eurokinissi

Το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν - Eurokinissi

Τα νοβοπάν έφυγαν από τη θέση τους και σαν λαιμητόμοι διαπέρασαν τα παράθυρα, κόβοντας το νήμα της ζωής για 21 μαθητές. 

Τέμπη: Η επιστολή και η παραίτηση που «προειδοποιούσαν» για ατύχημα

Το πούλμαν διαλύθηκε ολοσχερώς, πολλοί μαθητές εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στην άμορφη μάζα των σιδερικών με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν για ώρες για να τους απεγκλωβίσουν. 

40 οι νεκροί στα Τέμπη - Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα

Σήμερα, 1 Μαρτίου 2023 σημειώθηκε μια ακόμα τραγωδία. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη. 

Ο απολογισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top