Τέμπη: Η επιστολή και η παραίτηση που «προειδοποιούσαν» για ατύχημα

Παραιτήθηκε πριν από 10 μήνες γιατί διαφωνούσε με κάποιες ενέργειες

H εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παρουσίασε την επιστολή παραίτησης του πρόεδρου του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης και υπεύθυνου ασφάλειας των δρομολογίων. Την υπέβαλε πριν από 10 μήνες.

Στο φως έρχεται ένα έγγραφο και μία παραίτηση πριν από 10 μήνες που αναδείκνυαν τα «προβλήματα» στο σιδηροδρομικό δίκτυο και προειδοποιούσαν για τις ενέργειες που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων.

40 οι νεκροί στα Τέμπη - Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2022, με επιστολή του στoυς επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης ERTMS/ETCS, κ. Χ. Κ. υπεύθυνος ασφάλειας των δρομολογίων, υπέβαλε την παραίτησή του διαφωνώντας με κάποιες ενέργειες που έγιναν.

Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης - Τι κατέθεσε για το δυστύχημα

Ειδικότερα, στην επιστολή του ανέφερε ότι διαφωνεί με τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 και του τρόπου λειτουργίας του ETCS στα τμήματα Αχαρνές – Οινόη, Δομοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ, διότι καταργούνται συμβατικά δρομολόγια και συμβατικές ενδείξεις. 

Ο τόπος τραγωδίας στα Τέμπη από drone/ Eurokinissi

Ο τόπος τραγωδίας στα Τέμπη από drone/ Eurokinissi

Ανέφερε επίσης τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 με την αναίτια αποξήλωση των εν λειτουργία (χρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκά κονδύλια) υφιστάμενων συστημάτων αλληλεξάρτησης στους Σ.Σ. Τανάγρα, Ελαιώνα, Θήβα, Σφίγγα, Αλίατρο κ.λπ. και την αντικατάστασή τους με ένα σύστημα αλληλεξάρτησης διότι επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στη σύμβαση του ETCS επί της γραμμής.

Ο πρόεδρος του έργου στο έγγραφο παραίτησής του έκανε λόγο για κακοδιαχείριση της σύμβασης ανάταξης της σηματοδότησης στο τμήμα Δομοκός – Λάρισα και για τεράστιες καθυστερήσεις που αυτή επέφερε στη σύμβαση του ETCS επί γραμμής.

H εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παρουσίασε την επιστολή παραίτησης του πρόεδρου του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης και υπεύθυνου ασφάλειας των δρομολογίων

H εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παρουσίασε την επιστολή παραίτησης του πρόεδρου του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης και υπεύθυνου ασφάλειας των δρομολογίων

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης ότι εξαιτίας μη τήρησης των συμβάσεων ότι «θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200 Km/h. Χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμιά ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμη και θραύσης αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων».

Ο πρόεδρος κατέληγε στο έγγραφό του: «για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην υλοποίηση των σχεδίων σας (αναφέρεται στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ), παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου και μέλους της επιτροπής του ETCS επί γραμμής σύμβασης 10005 και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου».

Ουσιαστικά ο εν λόγω πρόεδρος προειδοποιούσε για προβλήματα που υπήρχαν και για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και καθυστέρησης της υλοποίησης σημαντικού έργου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top