40 οι νεκροί στα Τέμπη - Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα

Σοκάρουν οι ιατροδικαστές

Τι δήλωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή / Βίντεο από έκτακτο δελτίο ειδήσεων Star

Τραγικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ακόμα και οι ιατροδικαστές έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά» με το μέγεθος της τραγωδίας, που συγκρίνεται, όπως λένε, με τις αεροπορικές τραγωδίες του «Helios» και του Γιάκοβλεφ. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε. 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. 

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες- «Βρίσκαμε πτώματα στα χωράφια»

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», αναφέρει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, που σημείωσε πως «είναι μια μαζική τραγωδία».

Σύγκρινε, μάλιστα, το δυστύχημα με εκείνα του τροχαίου στα Τέμπη με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές μετά από σχολική εκδρομή, αλλά και με τις αεροπορικές τραγωδίες του «Helios» το 2005 και του Γιάκοβλεφ το 1997.

Τέμπη

Μια άμορφη μάζα τα βαγόνια των τρένων / Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Σύμφωνα με την κ. Λεονταρή, συνεχίζουν να έρχονται σοροί και οι περισσότερες είναι από άτομα νεαρής ηλικίας. Υπάρχουν 7 απανθρακωμενες σοροί και αρκετοί διαμελισμένοι, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Η διαδικασία θα είναι πολύωρη ενώ θα χρειαστεί η ταυτοποίηση σε κάποιους από τους νεκρούς να γίνει με DNA.

Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Τέμπη: «Βγείτε όλοι από το τρένο» - Συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση / Βίντεο από έκτακτο δελτίο του Star

Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων 

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική επέβαιναν δύο άτομα προσωπικό. 

Τέμπη

Εικόνα από drone από το σημείο της τραγωδίας / (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στους 40 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά χθες το βράδυ. Επτά είναι οι απανθρακωμένες σοροί, ενώ αρκετοί νεκροί είναι διαμελισμένοι. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, φοιτητές ανάμεσά τους. 

Οι μηχανοδηγοί των τρένων εντοπίστηκαν νεκροί.

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: «Πάμε κι όπου βγει», είπε ο μηχανοδηγός

Τέμπη

Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα ανασύρονται στα Τέμπη / Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Ψυχολογική υποστήριξη τραυματιών και οικογενειών των θυμάτων

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, συγκροτήθηκαν κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα:

Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ υπάρχουν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων, καθώς και για την υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top