Θεσσαλονίκη: «Η μητέρα δε γνώριζε ότι πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Μυστήριο παραμένει η αιτία θανάτου της 2,5 ετών Άννας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο κρεβατάκι της στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός». Η νεκροψία δεν έριξε φως και τώρα αναμένονται περισσότερα στοιχεία από τις ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις. 

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό το πρωί της Παρασκευής από μια βρεφονηπιοκόμο. Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και μία μέρα πριν από τον θάνατό του είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. 

Θεσσαλονίκη: Kατέρρευσε η μητέρα της μικρής Άννας- Δεν μπόρεσε να καταθέσει

Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος, καθώς πιθανόν να χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και η παραμονή του στο νοσοκομείο. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της μικρής Άννας.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το νεκρό κοριτσάκι - Ράκος η μητέρα του

«Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλοιώσεις μακροσκοπικά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δούμε σε μακροσκοπικό επίπεδο εάν υπάρχει κάποια παθολογία που θα μπορούσε να εξηγήσει το θάνατο του κοριτσιού. Η ιατροδικαστική έκθεση αποτελείται από δύο στάδια, το μακροσκοπικό, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε με γυμνό μάτι και το δεύτερο στάδιο είναι εκείνο που γίνεται μέσω μικροσκοπίου, το οποίο είναι και το πιο αξιόπιστο. Όταν δεν είναι εμφανή τα αιτία θανάτου στο πρώτο στάδιο περιμένουμε τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου», δήλωσε.

Εκτός από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, αναγκαία είναι και η εξέταση του ιατρικού φακέλου του παιδιού.

Θεσσαλονίκη: Το κοριτσάκι πέθανε λίγες ώρες πριν το πάρει πίσω η μητέρα του

Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού: «Η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»

Η μητέρα της μικρής Άννας βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το παιδί της, το οποίο θα έπαιρνε στο σπίτι της.

«Ώρα με την ώρα επιδεινώνεται η ψυχολογική της κατάσταση, γιατί η συνειδητοποίηση της αλήθειας είναι άκρως οδυνηρή. Χθες σωριάστηκε στο μέγαρο, ήταν αδύνατο να συνεργαστεί», δήλωσε στο MEGA η δικηγόρος της, Έφη Ορφανίδου.

Όπως είπε, η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα και η ίδια έδωσε μεγάλο αγώνα και κατάφερε να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση. Μάλιστα, από το Σάββατο και μετά η μητέρα θα μπορούσε να έχει στην αγκαλιά της την μικρή Άννα.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών σε δημοτικό βρεφοκομείο

Σύμφωνα με τη δικηγόρο επίσης η μητέρα δε γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο και ότι ειδοποιήθηκε όταν το παιδί πέθανε. 

«Το παιδάκι αυτό, εκτός από το ίδρυμα, είχε μία μητέρα φυσική που διεκδικούσε την επιμέλειά του. Το ίδιο το ίδρυμα είχε συναινέσει ότι πραγματικά η κατάσταση της μητέρας είναι κατάλληλη για να αναλάβει το παιδί. Τα ερωτήματα όλα θα απαντηθούν σύντομα», είπε. 

Η μητέρα θα δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας για να βρεθούν οι υπαίτιοι, ενώ έχει υποβάλει αίτημα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» για να λάβει απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά στις δηλώσεις της μητέρας ότι άφησαν το παιδί της να πεθάνει γιατί ήταν μαύρο, η δικηγόρος της είπε ότι η μητέρα έχει κάποια πράγματα στο μυαλό της που ο πόνος δεν της επιτρέπουν να βλέπει με καθαρότητα. 

Η μητέρα δε γνώριζε αν το παιδί είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ίδια στις επισκέψεις της έβλεπε ένα παιδάκι δυνατό, ζωηρό και υγιές. Δυστυχώς την ημέρα που το δικαστήριο αποφάσισε να της δώσει την επιμέλεια, την πήραν τηλέφωνο και την ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top