Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το νεκρό κοριτσάκι - Ράκος η μητέρα του

Το παιδί μπήκε χτες στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού

Όσα είπε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση (Βίντεο Ανέστης Συμεωνίδης)

Εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ταυτόχρονα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα είχε παραγγείλει και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς πάσα κατεύθυνση ενώ το Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχει ξεκινήσει έρευνα.

Θεσσαλονίκη: Το κοριτσάκι πέθανε λίγες ώρες πριν το πάρει πίσω η μητέρα του

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί. Παράλλληλα, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

μητερα αγιος στυλιανος

Η μητέρα του παιδιού

Σύμφωμε με πληροφορίες του star.gr, το παιδί μεταφέρθηκε χτες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιβίωση και σύστησαν επανεξέταση μετά από δέκα μέρες.

Ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς διαπίστωσαν υπερτροφή αμυγδαλών και πιθανόν να χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους. 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών σε δημοτικό βρεφοκομείο

Χθες επέστρεψε από το νοσοκομείο και έπεσε για ύπνο. Η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος διαπίστωσε ότι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει κι έτρεξε να καλέσει το ΕΚΑΒ. 

Δυστυχώ,  μέχρι να επιστρέψει είχε καταλήξει και παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. 

«Το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας» 

Ο Νίκος Λιακόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε για την τραγική υπόθεση.

«Θα ήθελα καταρχάς να δηλώσω ότι και ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη του ιδρύματος αισθανόμαστε βαθιά συντετριμμένοι για το δραματικό γεγονός που συνέβη σήμερα και αφορά ένα παιδάκι 2,5 ετών που φιλοξενούταν στη δομή του Αγίου Στυλιανού το οποίο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο του προσωπικού όσο και του ΕΚΑΒ που ευχαριστούμε γιατί έφτασε άμεσα και ανταποκρίθηκε άμεσα δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουν στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες. Ο Άγιος Στυλιανός έχει μια μακρά ιστορία στη φροντίδα των παιδιών. Μια τέτοια απώλεια δε θλίβει απλά, συνταρράσσει όλους μας»

«Παρά που πρόκειται για ένα παιδί που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, μόλις χθες είχε διακομισθή κατόπιν της εντολής του γιατρού του ιδρύματος και το είχαν δει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ειδικοί συνάδελφοι. Τέθηκε σε αντιβιοτική αγωγή και φαρμακευτική αγωγή την οποία από χτες είχαμε ξεκινήσει. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες που όπως σας είπα δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να κρατήσουν το παιδί στη ζωή. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού. Τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Και όλες οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες σε δεύτερο χρόνο. Θα γίνει ΕΔΕ. Το παιδί είχε χρόνια προβλήματα, με ΩΡΛ θέματα» είπε ο κ. Λιακόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top