Θεσσαλονίκη: «Άφησαν το παιδί να πεθάνει γιατί ήταν μαύρο», λέει η μητέρα

Το 2,5 ετών κοριτσάκι «έσβησε» λίγες ώρες πριν επιστρέψει σπίτι του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε σήμερα στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μίλησε για την κόρη της, και άφησε αιχμές για ιατρική παραμέληση επειδή, όπως είπε, το παιδί «ήταν μαύρο και όχι λευκό». 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών σε δημοτικό βρεφοκομείο

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του κοριτσιού που πέθανε ξαφνικά σήμερα στο βρεφοκομείο, μίλησε για τη μικρή της κόρη και άφησε αιχμές για ιατρική παραμέληση του παιδιού με ρατσιστικά κίνητρα.

Μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά, η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού επισήμανε πως δε γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της. 

Οι δηλώσεις της μητέρας του νεκρού κοριτσιού /  grtimes.gr

Θεσσαλονίκη: Το κοριτσάκι πέθανε λίγες ώρες πριν το πάρει πίσω η μητέρα του

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε η μητέρα.

Επιπλέον η ίδια υποστήριξε, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, πάρα μόνο σήμερα το πρωί, που την ειδοποίησαν ότι το κοριτσάκι απεβίωσε.

Το παιδί είχε μεταφερθεί χθες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιβίωση και σύστησαν επανεξέταση μετά από δέκα μέρες.

Μάλιστα, όπως είπαν στους συνοδούς, ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς διαπίστωσαν υπερτροφή αμυγδαλών και πιθανόν να χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους.

Θεσσαλονίκη: Τραγική ειρωνία - Το κοριτσάκι πέθανε λίγες ώρες πριν το πάρει πίσω η μητέρα του

Το κοριτσάκι από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν εδώ και δύο χρόνια στο δημοτικό βρεφοκομείο. 

Η τραγική ειρωνία είναι ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί να πάει στο βρεφοκομείο η μητέρα του για να το πάρει, καθώς θα επέστρεφε στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Εισαγγελική έρευνα για το νεκρό κοριτσάκι  

Εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του παιδιού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς πάσα κατεύθυνση, ενώ και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχει ξεκινήσει έρευνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top