Καιρός: Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια – Απανωτά μηνύματα από το 112

Ποια σχολεία είναι κλειστά – Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία στην Αττική

Καιρός: Καταιγίδες, Χιόνια Και Τσουχτερό Κρύο
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η «πολική μπάλα» έφτασε στη χώρα μας και στροβιλίζεται πάνω από την Ελλάδα, φέρνοντας σήμερα, Πέμπτη, ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα, όπως καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ενώ απανωτά μηνύματα εστάλησαν από το 112 σε διάφορες περιοχές, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα μας, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σήμερα, Πέμπτη, προκαλώντας έντονη κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. 

Καιρός: Πλησιάζει η «πολική μπάλα» - Σφοδρή κακοκαιρία για 72 ώρες

Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία). 

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας. 

Καιρός: Πού εστάλησαν μηνύματα από το 112

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, σε έκτακτη ενημέρωση για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, προειδοποίησε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακίνησεις τους στο απολύτως απαραίτητο.

Όπως τόνισε, έως και την Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα

Τα φαινόμενα, θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Κακοκαιρία: Απανωτά μηνύματα από το 112 - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Γι’ αυτό το λόγο, το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Σε συνέχεια της σύσκεψης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας,της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. 

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Αργότερα, εστάλη τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και σήμερα, για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας.

Καιρός: Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ναύπλιο

Τα σχολεία στη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και το Ναύπλιο θα μείνουν κλειστά, μετά από ανακοίνωση των δημάρχων τους.

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή την Τετάρτη - Πού θα χιονίσει

Ζάκυνθος

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, ανακοίνωσε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά  καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων.

Άργος – Ναύπλιο

Με απόφαση του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σήμερα όλοι οι Δημοτικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΚΔΑΠ να παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση μέσα στο επόμενο 24ωρο για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Παράλληλα και στον δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, προληπτικά.

Πρέσπα

Στην Πρέσπα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν σήμερα δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 π.μ, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Σύμη

Όσον αφορά στη Σύμη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Καιρός: Οι οδηγίες της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

Η Πυροσβεστική εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. 

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Έχετε πάντα υπόψη, σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

Περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα emy.gr.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top