Κρήτη: Υποδύθηκαν τον Keanu Reeves και της απέσπασαν 150.000 ευρώ!

Απατεώνες έπεισαν 55χρονη δήθεν να «χρηματοδοτήσει» τη νέα του ταινία

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τον διάσημο ηθοποιό και παραγωγό ταινιών, Keanu Reeves, υποδύθηκαν, μέσω διαδικτύου, κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι εξαπάτησαν μια γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης. Της απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, λέγοντάς της ότι θα συγχρηματοδοτούσε τη νέα ταινία του αστέρα του Hollywood, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ο Keanu Reeves πρωταγωνιστούσε στις κινηματογραφικές ταινίες Matrix, αποκτούσε ακόμα περισσότερους φανατικούς θαυμαστές και θαυμάστριες. Μια από αυτές ήταν και μια γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης. Η 55χρονη δεν μπορούσε βέβαια να φανταστεί ότι το περασμένο καλοκαίρι ο διάσημος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών θα ζητούσε την οικονομική της βοήθεια για τη νέα του ταινία.

Ο Keanu Reeves/ AP images

Ο Keanu Reeves/ AP images

«Της έστειλαν μήνυμα και το θύμα πείστηκε ότι πρόκειται για τον παγκόσμιο αστέρα» είπε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου, Κώστας Ανθουλάκης.

Μέσω του instagram οι απατεώνες για μήνες εξηγούσαν στην 55χρονη ότι θα τους δάνειζε χρήματα και ότι θα γινόταν... συμπαραγωγός. Το κόλπο είχε μπει σε εφαρμογή.

«Κατάφερε να πείσει το θύμα ο δράστης να καταθέσει σε διαφορετικούς λογαριασμούς τμηματικά ποσά, από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. Το πρώτο ποσό που κατάφεραν να της αποσπάσουν ήταν 50.000 ευρώ και μετά μικρότερα ποσά» εξήγησε ο κ.Ανθουλάκης.

Ο Keanu Reeves/ AP images

Ο Keanu Reeves/ AP images

Το συνολικό ποσό που κατάφεραν να της αρπάξουν για τις δήθεν ανάγκες της ταινίας ήταν 150.000 ευρώ. Καθώς όμως ο Keanu Reeves δεν έβγαλε κάποια καινούργια ταινία, το θύμα απευθύνθηκε στην ασφάλεια Ηρακλείου και ξεκίνησε η έρευνα.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους πέντε άντρες και τη μια γυναίκα που κρύβονταν πίσω από την απάτη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top