Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια - Αισθητός στην Αττική

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια / Βίντεο Mega

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εύβοια. Η δόνηση ήταν αρκετά δυνατή και έγινε αισθητή και στην Αττική.

Σεισμός 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 στη νότια Εύβοια. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση σημειώθηκε 8 χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 13,5 χλμ.

σεισμός τώρα

Υπενθυμίζεται ότι τέλη του περασμένου μήνα, σημειώθηκαν δεκάδες σεισμικές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ στην περιοχή, με τους σεισμολόγους να ανησυχούν για το ρήγμα, χωρίς να καταλήγουν με σιγουριά αν τελικά ο σεισμός των 5 Ρίχτερ - ο μεγαλύτερος που σημειώθηκε τότε - ήταν ο κύριος σεισμός.

Σεισμός Εύβοια: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον νέο σεισμό μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια.

«Ο σεισμός είναι στα πλαίσια της μετασεισμικής δραστηριότητας του προηγούμενου διαστήματος», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ο σεισμός έχει ένα μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί, έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι είναι θετικό να σημειώνονται τέτοια μεγέθη σεισμών στην περιοχή. «Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top