Σεισμός Εύβοια: Βίντεο-Ντοκουμέντο την ώρα που η γη τρέμει

Οδοιπορικό του Star στο χωριό Ζάρακες

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στην Εύβοια - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στα αυτοκίνητά τους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στους Ζάρακες Ευβοίας μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περισσότερα από δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους ογδόντα.

Ο απεσταλμένος του Star, Γιάννης Σωτηρόπουλος κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων καθώς είναι η πρώτη φορά, όπως λένε, που παρατηρείται σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τους.  

Σεισμός Εύβοια: Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι για το άγνωστο ρήγμα

Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, ο οποίος ανοίγει την πόρτα για να φύγει τρέχοντας από το κατάστημά του. Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια του.

«Τα σπίτια πήγανε και ήρθανε πολλές φορές και βουή πολλή, όσο πάμε πίσω 100 χρόνια δεν έχει κάνει σεισμό εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στην Εύβοια - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Πολλά σπίτια στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους μάλιστα με το δεύτερο μεγάλο σεισμό οι τοίχοι άνοιξαν περισσότερο.

Το νέο ρήγμα που ξύπνησε στη Νότια Εύβοια, δίνοντας δύο ισχυρούς σεισμούς σε λιγότερο από 24 ώρες , έχει προκαλέσει τρόμο και ανασφάλεια στους κατοίκους. 

«Αν πεταχτήκαμε; Βέβαια. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές μπαίναμε και βγαίναμε» περιέγραψε κάτοικος.

Εύβοια: Περιπλέκεται το θέμα μετά τον βραδινό σεισμό, λένε οι σεισμολόγοι

Η δεύτερη σεισμική δόνηση εντάσεως πέντε Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων.

Περισσότερα από δέκα σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό του σχολείο του χωριού δεν έγινε μάθημα.  

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών έκαναν αυτοψία στα σπίτια για να διαπιστώσουν εάν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να μείνουν με ασφάλεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top