Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτός είναι ο 19χρονος - Τι έλεγε για την Κιβωτό

«Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση», λένε φίλοι του στο Star

Φίλοι του 19χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια στην Κιβωτό μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι ο 19χρονος που με την καταγγελία του άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την «Κιβωτό του Κόσμου». Οι φίλοι του μίλησαν αποκλειστικά στο Star και μετάφεραν τα λόγια του. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που τον γνωρίζουν και υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς.

Κιβωτός: Και τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου εξετάζουν οι Αρχές

Ο νεαρός με τη λευκή μπλούζα που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ο 19 χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Το βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε την εποχή που ήταν ακόμα φιλοξενουμένος και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση: 

Κιβωτός του Κόσμου: Το προσφυγόπουλο από το Ιράκ με την πολυτελή ζωή

Κιβωτός του Κόσμου

Ο 19χρονος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια την «Κιβωτό του Κόσμου» / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Μια ζωή την Κιβωτό θυμάμαι από μικρό παιδί, αλλά σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι ότι από την πρώτη μέρα που μπήκα στην Κιβωτό ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ότι πριν και κάτι πολύ πιο όμορφο», έλεγε.

Μπήκα σε ένα σπίτι με κανόνες, το οποίο δεν υπήρχε πριν. Είχα μια πολύ ωραία παιδική ηλικία και για αυτό είμαι πολύ ευγνώμων.

Τότε ο νεαρός δεν είχε αναφερθεί καθόλου στον πατέρα Αντώνιο. Όλα δείχνουν πως κάτι άλλαξε στην πορεία.   

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Δεν έχει λόγο να πει ψέματα ο 19χρονος», λένε φίλοι του

Ο 19χρονος που βρήκε το θάρρος να κάνει την καταγγελία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού τις τελευταίες ώρες ζει ένα δράμα. Όπως είπαν φίλοι του μιλώντας στο Star και τον Άρη Λάμπο είναι πολύ πληγωμένος και σιωπηλός και εχει αποτραβηχτεί σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του. 

«Είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα, γιατί δεν έχει λόγο να πει ψέματα το παιδί. Δε νιώθει και πολύ καλά, αλλά θέλει να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εκεί μέσα», ισχυρίστηκε ο Αργύρης.

Ο 19χρονος εξακολουθεί να είναι στεναχωρημένος για όσα ακούγονται, είπε η φίλη του Μαρία.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Φιλοξένησα τον 19χρονο, δεν πιστεύω τις καταγγελίες»

Ωστόσο, ένας άλλος νεαρός που γνώριζε τον 19χρονο έχει άλλη γνώμη για την καταγγελία. Μιλώντας στην Κατερίνα Ρίστα, περιέγραψε ένα παιδί που έπινε πολύ...

«Όταν έφυγε από τη δομή ήρθε να μείνει σε μένα. Έξι μήνες τον είχα εδώ στη Χίο. Αυτό το παιδί έπινε... Η συμπεριφορά του ήταν λίγο περίεργη, δε μου άρεσε», υποστήριξε.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος βγαίνει με το πρόσωπό του»

Την ίδια στιγμή, ο ψυχίατρος θεολόγος, πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, τασσόταν υπέρ της διοίκησης της Κιβωτού.

«O πατήρ Αντώνιος βγαίνει με το πρόσωπό του. Η πρεσβυτέρα του με το πρόσωπό της. Και έρχεται τώρα ένας πιτσιρίκος, που όμως τον αγκάλιασαν, τον περιέθαλψαν, έρχεται λοιπόν αυτό το παιδί να κατηγορήσει ποιόν; Τον ευεγέρτη του», δήλωσε χαρακτηριστικά στο focus fm.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top