Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος: «Eίμαι αγανακτισμένος και θυμωμένος»

«Όσα καταγγέλλονται είναι ψευδή»

Ο πατέρας Αντώνιος μίλησε για όλα - Βίντεο από ΕΡΤ

Απάντηση στις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου έδωσε ο πατέρας Αντώνιος τονίζοντας πως «έχουμε κάνει την έρευνα μας και όσα καταγγέλλονται είναι ψευδή».

Ο πατέρας Αντώνιος μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως «είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος».

«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος μπορώ να πω. Έχουμε ακούσει ότι παιδιά εργάζονταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε θεραπευτικά προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους στα εξαιρετικά εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», είπε ο πατέρας Αντώνιος.

Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Ο νόμος ισχύει για όλους   

Ρωτήθηκε αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται και απάντησε: «Όχι δεν πηγαίνει το μυαλό μου. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα».

«Όχι δεν πάει ο νους μου. Τα παιδιά ξέρετε έχουν κανονικά το πρόγραμμά τους με όλους τους παιδαγωγούς. Υπάρχει αρκετός κόσμος που εξυπηρετεί τα παιδιά μας από παιδαγωγούς, εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν γνωρίζω κάτι πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, είναι ότι ξαφνικά ένα έργο που επιτελούμε 25 χρόνια, ο καθένας μιλάει λες και είναι γεγονός όλα αυτά, χωρίς αποδείξεις. Χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Επίσης, θα ήθελα και λίγο σεβασμό. Με την έννοια ότι στις δομές μας υπάρχουν πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι σπίτι τους. Ένα σπίτι πρότυπο. Για παιδιά που έχουν αποκλειστικά τη θεραπευτική φροντίδα. Δεν μιλάμε μόνο για φαγητό, ύπνο, σχολείο. Μιλάμε για τη θεραπεία του τραύματος. Για αυτό που τόσα χρόνια μιλάω. Επειδή μας έρχονται παιδιά που είναι δύσκολα, μεγάλα σε ηλικία», πρόσθεσε.

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο καταθέσεις «καίνε» ανώτερο στέλεχός της

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία αυτών των πραγμάτων που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Όχι τυχαία. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», συμπλήρωσε.

Ρωτήθηκε γιατί τα παιδιά πήγαν στην Αστυνομία και όχι στον ίδιο και ανέφερε: «Αυτή είναι και η δική μας απορία. Εγώ έχω πάρα πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά, όταν έρχονται, τα παιδιά τα οποία δεν έχουν όρια, που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες, πολλές φορές συγκρουόμαστε για μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε. Να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους. Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί φοβάται ακόμα» - Αποκαλύψεις από συγγενή

Εξήγησε περαιτέρω ότι: «Συγκρουόμαστε με την έννοια ότι δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές, που πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν δει από βιώματά τους. Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή, καλοσύνη, προσπαθούμε να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία που κρατάει κάθε μέρα. Κάθε μέρα τους υπενθυμίζουμε τον στόχο, να πάνε μπροστά, να εξελιχθούν».

«Εγώ έχω δώσει τη ζωή μου. Αυτό μπορώ να σας πω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Δεν κάνουμε ποτέ διακοπές. Είμαστε πάντοτε από πάνω από αυτά τα παιδιά» απάντησε ο πατέρας Αντώνιος στην ερώτηση αν θεωρεί πως έχει κάνει κάποιο λάθος.

Στην ΕΡΤ μίλησε και η πρεσβυτέρα και ανέφερε πως πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Εάν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα είχαμε δράσει

«Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη όλου του συμβουλίου μας γιατί αυτό το θέμα πήρε τόσες φοβερές διαστάσεις χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι, αυτή την καταγγελία την μάθαμε χτες από τα κανάλια» είπε η πρεσβυτέρα.

«Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα» συμπλήρωσε ενώ ανέφερε πως κάποια παιδιά εκδικούνται επειδή δεν τους επιτράπηκε η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top