Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί φοβάται ακόμα» - Αποκαλύψεις από συγγενή

«Έδιωξαν τον αδελφό του από τη δουλειά»

Όσα αποκάλυψε συγγενής του 19χρονου που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου» / Βίντεο Mega

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο «φως» τις τελευταίες ώρες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Μετά την καταγγελία ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου της ΜΚΟ άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου», με τις μαρτυρίες να πέφτουν «βροχή».

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Εάν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα είχαμε δράσει

Ο 19χρονος μπορεί να βρήκε το θάρρος και να κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού από εργαζόμενο της οργάνωσης, όμως ακόμα και σήμερα ζει φοβισμένος, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μέλος από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο επίκεντρο νέων καταγγελιών ο πατέρας Αντώνιος

«Τώρα που είχε πάει στην Αθήνα για να πάρει το χαρτί για να πάει στον στρατό, ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, ας το πω έτσι, τον βρήκε στον δρόμο τον μικρό και τον χτύπησε. Τον φοβάται το παιδί. Να φανταστείτε έφυγε, δεν του έδιναν την ταυτότητά του, το βιβλιάριο του γιατρού», δήλωσε το συγγενικό πρόσωπο στο Mega.

Όταν έφυγε ο μικρός, έφυγε όπως ήταν, με το παντελόνι του και με το μπλουζάκι του. Και του λέω: ‘Βρε παιδί μου, γιατί δεν πας να πάρεις τα ρούχα σου;". Λέει: "Αποκλείεται, δε θα μου τα δώσουν, εδώ δε μου έδωσαν την ταυτότητά μου και τον σταυρό μου τον βαφτιστικό".

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Έδιωξαν τον αδελφό του από τη δουλειά»

Όπως ανέφερε ο συγγενής του 19χρονου, το παιδί, πριν προβεί στην καταγγελία, φοβόταν για το μέλλον της μητέρας και του αδελφού του: «Ο μικρός, όταν μας το είπε, του είπαμε: ‘'Τι κάθεσαι; Σήκω φύγε'’. Λέει: ‘'Θα διώξει τη μαμά από το σπίτι και τον (αδελφό) από τη δουλειά’'. Του λέω: ‘'Βρε είσαι χαζός; Δε θα βρει δουλειά;’'. ‘Και η μαμά;’. Τελοσπάντων έφυγε το παιδάκι».

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν έδιωξαν τη μητέρα του από τη δομή, αλλά τον αδελφό του από τη δουλειά: «Δεν έδιωξε τη μητέρα αυτός, μόνο τους φοβέριζε, έτσι μου έχει πει το παιδί. Τον αδελφό του τον έδιωξε από τη δουλειά, όταν ο μικρός έφυγε. Στην αποθήκη, αποθηκάριος και τι του έδινε; 150 ευρώ τον μήνα», κατέληξε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι έχει ανατεθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τις καταγγελίες στην ΜΚΟ:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top