Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Εάν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα είχαμε δράσει

«Με το που λαμβάνω καταγγελίες, φθάνω το μαχαίρι στο κόκκαλο» είπε στο Star

«Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο σοβαρές ή αληθείς είναι, αυτό το ξέρει η εισαγγελία και η αστυνομία», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για την «Κιβωτό του Κόσμου», έχοντας ζητήσει πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», που αφορά θέματα διατροφής, διαχείρισης και σεξουαλικής κακοποίησης, κατόπιν καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη.

 

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Κακώς δε μίλησαν νωρίτερα όσοι γνώριζαν

Όπως ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν υπήρξε καμία καταγγελία για την «Κιβωτό»: «Με το που λαμβάνω οποιαδήποτε καταγγελία, φέρνω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα το είχα φέρει, όπως γίνεται και τώρα».

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξάπλωσε δίπλα μου κι άγγιξε τα γεννητικά μου όργανα»

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως όσο καλές και εάν είναι οι δομές, είναι κακοποιητικές από τη φύση τους για τα παιδιά.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο επίκεντρο νέων καταγγελιών ο πατέρας Αντώνιος

«Αυτή η ιστορία μας δείχνει για ακόμη μια φορά την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης, το πώς πρέπει να βρούμε ανάδοχες οικογένειες για τα παιδιά», σημείωσε.

Η διάταξη για την παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», αποσύρθηκε από το υπουργείο Εργασίας / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Όσον αφορά την παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», η σχετική διάταξη αποσύρθηκε.

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για εισφορές, χρέη και παραγραφή οφειλών

«Το κράτος δεν μπορεί παρά να παύει να ενισχύει δομές όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά ερωτηματικά», εξήγησε η ίδια, σημειώνοντας πως η παραχώρηση του κτιρίου του ΕΦΚΑ είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Θα δούμε τι θα μας πουν αστυνομία, εισαγγελία και οι κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον», πρόσθεσε, ενώ για υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης για κανόνες σε όλα τα ιδρύματα και ειδικά όσα αφορούν παιδιά: «Χρειάζονται κανόνες όλα τα ιδρύματα, βάλαμε το καλοκαίρι και υπήρξαν αντιδράσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που σέβεται τα παιδιά και να έχει έστω και μία αντίδραση στην ίδρυση κανόνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top