Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Κακώς δε μίλησαν νωρίτερα όσοι γνώριζαν

«Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει. Να μη μεγαλώνουν σε δομές τα παιδιά»

Δόμνα Μιχαηλίδου
«Δεν είχαμε επίσημη καταγγελία για την "Κιβωτό του κόσμου"» είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου / Βίντεο: ANT1

«Κακώς δε  μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν», είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως είπε, υπάρχει 24ώρη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά παιδικής κακοποίησης, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημη καταγγελία: «Η μόνη καταγγελία που γνωρίζουμε είναι εκείνη που έχει προωθήσει στις Αρχές ο Συνήγορος του Πολίτη».

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξάπλωσε δίπλα μου κι άγγιξε τα γεννητικά μου όργανα»

«Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η αστυνομία και εισαγγελία κάνουν ότι μπορούν για να λάβουν τις καταθέσεις όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δε φοβάμαι καθόλου γιατί εάν αληθεύει αυτή η περίπτωση είναι άλλη μία τρανή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για αποϊδρυματοποίηση», είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

Παίδων: Κραυγή αγωνίας από τις μητέρες παιδιών με εισαγγελική παραγγελία

«Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου / Βίντεο: ΕΡΤ

«Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές. Πρέπει να είναι σε ανάδοχες οικογένειες όταν δεν μπορούν να είναι με την ευρύτερη βιολογική τους οικογένεια. Η ανάγκη είναι να πιέσουμε την αποϊδρυματοποίηση. Ένα ίδρυμα όσο καλές και να είναι οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό είναι κακοποιητικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η δομή δεν είναι η λύση».

Επιταγή ακρίβειας: Δημοσιεύτηκε η απόφαση - Πότε θα πληρωθείτε

Αναφερόμενη, εξάλλου, στις καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος 7χρονου και για βιασμό 13χρονης από 14χρονο μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου και τα τρία παιδιά φιλοξενούνταν στο πλαίσιο εισαγγελικών εντολών για απομάκρυνση από το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Όπως είπε, ο 14χρονος ήταν στο νοσοκομείο για τρεις μήνες, επειδή κάποιες δομές δεν τον δέχονταν.

«Πέρσι, κάναμε εντατική προσπάθεια και φέραμε κοινωνικούς λειτουργούς και φροντιστές στην Αθήνα για να εκπαιδευθούν. Τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να πάνε σε δομές. Πρέπει ή να γυρίσουν στην οικογένεια τους και να στηριχθούν ή να πάνε σε ανάδοχες οικογένειες. Αλλιώς, πρέπει να φτιαχτούν ξεχωριστοί χώροι στα Νοσοκομεία Παίδων, όπως αυτός στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που ήδη φιλοξενεί 12 παιδιά. Πρέπει να φτιαχτούν και άλλοι τέτοιοι χώροι», κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top