Παίδων: Κραυγή αγωνίας από τις μητέρες παιδιών με εισαγγελική παραγγελία

«Ο 14χρονος απειλούσε τα κορίτσια ότι θα τα βιάσει»

Σοκαριστικά τα όσα περιγράφουν οι μητέρες - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μετά την ΕΔΕ που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο νοσοκομείο Παίδων, ο 14χρονος που φέρεται να κακοποίησε δυο ακόμη ανήλικα παιδιά, είναι στην απομόνωση.

Εργαζόμενοι και μαμάδες παιδιών με εισαγγελική παραγγελία περιγράφουν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά μέσα στο νοσοκομείο.

Βίντεο ντοκουμέντο από το Παίδων: «Δεν το έχω κάνει, διώξτε με από εδώ!»

Το βραδύ που έγινε η φασαρία στο νοσοκομείο, οι υπόλοιπες μαμάδες που ήταν στο δεύτερο όροφο προσπάθησαν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

«Το συγκεκριμένο παιδί έμπαινε και στο δικό μας το δωμάτιο και απειλούσε τα κορίτσια ότι θα σας βιάσω» σοκάρει η περιγραφή μητέρας.

Η γιαγιά του 7χρονου ανέφερε πως τον πλησίασε ο 14χρονος. «Δε βγήκε έξω από το νοσοκομείο. Μέσα στο νοσοκομείο έγινε αυτό. Η κόρη μου έπλενε το μικρούλη, έχουμε κι ένα μικρούλη δύο χρονών και ήρθε το άλλο το παιδί, το 14χρονο, και το πηρέ από το δωμάτιο, του είπε "έλα να παίξουμε"» περιέγραψε η γιαγιά του 7χρονου.

Νοσοκομείο Παίδων: 14χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου

Πάντως ο 14χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι: «Του έκανα άσεμνες χειρονομίες. Όχι όμως αυτό που με κατηγόρησε.» 

Οι μαμάδες άλλων παιδιών με εισαγγελική παραγγελία, περιγράφουν τον 14χρονο ως ένα κακοποιημένο παιδί από την οικογένεια του, που αποζητά την προσοχή και έχει αναλάβει τον ρολό του αρχηγού.

«Είναι κακοποιημένο από γονείς, το έχουν κάψει, είναι 4 μήνες μόνο του, έχει χειρουργηθεί στο πόδι γιατί κουτσαίνει και είναι με ένα καροτσάκι» είπε μία μητέρα.

«Τον γνώρισε εδώ μέσα η κόρη μου είναι ένα παιδί που εμπιστεύεται ευκολά δυστυχώς. Μα και εμένα με κέρδισε αυτός ο άνθρωπος και τον λυπήθηκα» είπε η μητέρα της 13χρονης.

Τώρα ο 14χρονος είναι σε απομόνωση και φυλάσσεται από έναν σεκιούριτι.

«Να χτυπάει το παράθυρο και να ζητάει βοήθεια. Και ο καημένος ο σεκιούριτι με τον μισθάκο που παίρνει, τι φταίει να τα τραβάει όλα αυτά» είπε μία μητέρα για τον 14χρονο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς από παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο πρέπει  να λυθεί.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top