Νοσοκομείο Παίδων: 14χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου

Συγγενικό πρόσωπο του μικρού ξυλοκόπησε τον 14χρονο - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Σοκαριστικές οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης στο Παίδων - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού πριν από λίγες ημέρες ένας 14χρόνος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρόνο.

Ο μικρός χθες το βράδυ ενημέρωσε τη μητέρα του και εκείνη μίλησε με τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η μητέρα του παιδιού ειδοποίησε τον νονό του 7χρονου, ο οποίος εισέβαλλε το βράδυ στο νοσοκομείο, χτύπησε τον θυρωρό και στη συνέχεια εντόπισε και ξυλοκόπησε και τον 14χρονο. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία. Η υπόθεση πέρασε στα χέρια της υποδιεύθυνσης ανηλίκων.

Μ. Γιαννάκος: «81 κακοποιημένα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία Αττικής»

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες πως ο 14χρονος παρενόχλησε στο παρελθόν και μία 13χρονη η οποία το κατήγγειλε στους αστυνομικούς. 

Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ. 

«Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Τα παιδιά αυτά με εισαγγελικής παραγγελία θα έπρεπε να είναι σε προνοιακή μονάδα εκεί που υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεί προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία με ασφάλεια. Διαφορετικά θα έχουμε πολλά τέτοια τραγικά γεγονότα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Εμένα με νοιάζει η υγεία του παιδιού μου»

Η μητέρα της 13χρονης μίλησε στο Star και τον Αλέξανδρο Γύγο.

«Μου το εξομολογήθηκε χτες το βράδυ γιατί μετά την καταγγελία που συνέβη με το 7χρονο παιδάκι ένιωσε, την είδα να σπάει, άρχισε να κλαίει και λέει ‘συνέβη και σε μένα, χίλια συγγνώμη’. Υπέφερε που έβαλε τον εαυτό της σε αυτή τη θέση και ένιωσε ότι εξέθεσε και εμένα. Κάτι που δεν με απασχολεί εμένα. Εμένα με νοιάζει η υγεία του παιδιού μου, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο» είπε η μητέρα της 13χρονης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top