Κιβωτός του Κόσμου: Στο επίκεντρο νέων καταγγελιών ο πατέρας Αντώνιος

Ποιος είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό παιδιών στον Βόλο

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης παιδιών σε εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» οι οποίες τείνουν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας που απειλεί να συντρίψει μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Στα γραφεία της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Δημήτρη Μαρέδη προσωπικά είχαν γίνει γνωστές οι πρώτες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στη δομή του Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο. 

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πάτερ Αντώνιος απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες

Στις 19 Αυγούστου ένας παιδαγωγός στη συγκεκριμένη δομή, γυμναστής στο επάγγελμα και πρωταθλητής στις καταδύσεις πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό τριών παιδιών στο υπόγειο της δομής από εργαζομένους. 

Όπως είχε πει ο ίδιος στον δημοσιογράφο, η κακοποίηση είχε τελεστεί στις 3 Αυγούστου και είχε δει με τα μάτια του τα σημάδια στα παιδιά, είχε μιλήσει μαζί τους και του είχαν εκμυστηρευτεί τι είχε συμβεί. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξάπλωσε δίπλα μου κι άγγιξε τα γεννητικά μου όργανα»

Τότε ο ίδιος δεν άντεξε και θεώρησε χρέος του να προχωρήσει στην καταγγελία. Επιστρέφοντας μάλιστα στην εργασία του από την αστυνομία, τον ενημέρωσαν ότι απολύεται, γιατί, όπως του είπαν, «με τη στάση του παρακινεί κι άλλους εργαζόμενους να πράξουν αναλόγως». Ο παιδαγωγός δεν κατάλαβε τι εννοούσαν, όμως οι υπεύθυνοι της δομής σε ερώτησή του δεν του έδωσαν καμία απάντηση και απλά του έδειξαν την πόρτα της εξόδου. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό των παιδιών ανέφερε:

«Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατάγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα. 

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων

Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκετε ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν. 

Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

πάτερ αντώνιος

Ο πάτερ Αντώνιος - Intimenews

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος. 

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Η «Κιβωτός του Κόσμου» εξέδωσε μια ανακοίνωση ότι θα ερευνήσει την καταγγελία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάτι νεότερο. Αντίθετα ο άνθρωπος που καταγγελλόταν για την κακοποίηση παρέμεινε και παραμένει στη θέση του, ενώ σύμφωνα με τον παιδαγωγό για την ταυτότητα του προσώπου αυτού είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος.

Κιβωτός του Κόσμου: «Καταγγελίες για κακοποίηση από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο»

Στην εκπομπή μίλησε και κάτοικος του Κολωνού, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος αποκάλυψε πως γνώριζε για περιστατικά κακοποίησης και στη δομή που βρίσκεται εκεί. 

Η μαρτυρία κατοίκου του Κολωνού για κακοποιητική συμπεριφορά και του πατέρα Αντώνιου

«Έχω ακούσει κι άλλα πολλά με τα χρόνια για παρενοχλήσεις στα παιδιά και στον Κολωνό και γενικότερα. Μου έχουν πει για ξύλο, για φωνές, αρκετά πράγματα. Ξέρω παιδιά που ήταν στην Κιβωτό πιο παλιά και μου έχουν πει για περιστατικά κακοποίησης», είπε. 

Μάλιστα αποκάλυψε ότι παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν στην Κιβωτό είχαν πει ότι και ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος έχει κακοποιήσει παιδιά. 

«Μου έχουν πει για ξύλο, για φωνές στα παιδιά, για χαστούκια, πολλά. Τώρα για κάτι άλλο πιο σκληρό δε γνωρίζω. Οι κακοποιήσεις γίνονταν από εργαζόμενους και από τον ίδιο τον πάτερ, έχω ακούσει», τόνισε ο κάτοικος. 

Σημειώνεται ότι ο προΐστάμενος της εισαγγελίας, μετά τις διαρροές στοιχείων της δικογραφίας, διέταξε προκαταρκτική για τη διαρροή και ζήτησε να επιστραφεί στην εισαγγελέα ανηλίκων η υπόθεση, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοπροσώπως από εισαγγελέα η έρευνα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top