Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες

«Κάποια παιδιά δε μας συγχώρησαν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους»

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για τις καταγγελίες σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», η κοινή γνώμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει και να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν την υπόθεση. 

Στο επίκεντρο της προσοχής, αυτή τη φορά όχι για καλό σκοπό, βρίσκεται και ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σήμερα θέλησε να δώσει απαντήσεις για όσα καταγγέλλονται. 

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Κακώς δε μίλησαν νωρίτερα όσοι γνώριζαν

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Super Κατερίνα» δήλωσε στεναχωρημένος για όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

πάτερ αντώνιος

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πάτερ Αντώνιος δήλωσε πολύ στεναχωρημένος με όσα καταγγέλθηκαν - Intimenews

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια όμως θέλησε να επισημάνει πως τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό» δεν είναι «συνηθισμένα παιδιά», όπως είπε. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξάπλωσε δίπλα μου κι άγγιξε τα γεννητικά μου όργανα»

«Αυτό όμως που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής: Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά τα οποία δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως στόχο έχει να θεραπεύσει το τραύμα. Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού. Κι αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς, ότι πήραμε τη θέση αυτή», είπε ο πατέρας Αντώνιος.

Κιβωτός του Κόσμου πάτερ Αντώνιος

Ο πάτερ Αντώνιος δήλωσε πως δεν γνωρίζε τίποτα για τις καταγγελίες, ούτε ποιον αφορούν - Intimenews

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε επίσης πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο 19χρονος που έχει κάνει την καταγγελία για κακοποίηση, αν και ζήτησε από τις αρχές να μάθει περισσότερα στοιχεία. 

«Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν έχουμε απάντηση. Δε με κάλεσε κανείς για την υπόθεση», είπε.
Ο πατέρας Αντώνιος δήλωσε επίσης άγνοια και για το πρόσωπο το οποίο αφορούν οι καταγγελίες, αν και όπως είπε υποπτεύεται και ο ίδιος κάποια περιστατικά. 

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων

«Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι», είπε και πρόσθεσε:

Ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ποιον αφορούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει για την Κιβωτό του Κόσμου

«Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε».

Τέλος θέλησε να απαντήσει και για την καταγγελία παιδαγωγού, ο οποίος απολύθηκε όταν κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό παιδιών σε σπίτι της δομής στον Βόλο. 

Η απάντηση του πάτερα Αντώνιου για τις καταγγελίες πρώην εργαζομένου στη δομή στον Βόλο

«Μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του, αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι’ αυτό και απομακρύνθηκε», είπε.

Σούρας: «Πληροφορήθηκα πολύ κακοποιητικές συμπεριφορές»

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αποκάλυψε πως πριν γίνουν γνωστές οι καταγγελίες, είχε πληροφορηθεί και ο ίδιος κάποια πράγματα, για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά, τις οποίες δεν ήθελε να πιστέψει».

Όσα είπε ο ψυχίατρος Δ. Σούρας για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Όπως είπε, οι καταγγελίες που είχε ακούσει ο ίδιος αφορούσαν δομές στην επαρχία, ενώ είχε πληροφορηθεί και ονόματα από ανθρώπους που γνώριζαν καλά πρόσωπα και καταστάσεις. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτά που πληροφορήθηκε είναι ακόμα πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί. 

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. 

«Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν αρχικά στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος τις διαβίβασε στην Εισαγγελία κι εκείνη με τη σειρά της στην Αστυνομία. Στη συνέχεια καλέσαμε τον καταγγέλλοντα, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα παιδιά και εργαζόμενοι», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top