Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών έως τεσσάρων ετών

Ποιο εμβόλιο θα χορηγείτα - Η σύσταση της επιτροπής

Όσα είχε πει η Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών έξι  μηνών έως τεσσάρων ετών στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (1/11/22)

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών για τον κορωνοϊό. Ποιο εμβόλιο θα τους χορηγείται.

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να καλύψουν νέες μεταλλάξεις»

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει απευθύνει σύσταση για τον εμβολιασμό παιδιών έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι ανοσοκατεσταλμένα. 

Όπως είχε εξηγήσει η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την προηγούμενη Παρασκευή, τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας θα μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδότησε υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

Εμβολιασμός παιδιών: Ποια εμβόλια θα χορηγούναι

Η χώρα μας έχει παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας και οι δόσεις των εμβολίων είναι μικρότερες. 

Tο εμβόλιο της Pfizer χορηγείται σε τρεις δόσεις: οι πρώτες δύο δόσεις συνιστάται να χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων και η τρίτη, το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Ενισχυτικές δόσεις δεν έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top