«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να καλύψουν νέες μεταλλάξεις»

Σύσταση για εμβολιασμό παιδιών 6 μηνών με 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Τρίτης για τα επικαιροποιημένα εμβόλια και τον εμβολιασμό παιδιών έξι μηνών με τεσσάρων ετών

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια φαίνεται ότι καλύπτουν τις μεταλλάξεις κορωνοϊού, ακόμα και αυτές που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα, όπως αναφέρθηκε σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό. Ακομα, το υπουργείο Υγείας απευθύνει σύσταση να εμβολιαστούν για την Covid-19 και τα παιδιά από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 50.000 κρούσματα και 164 νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Νέα ενημέρωση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά και για τον εμβολιασμό παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αρχίζοντας, η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένονται άλλα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η τελική εικόνα δεν έχει ακόμα δοθεί, καθώς η έρευνα εξελίσσεται.

Κορωνοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό παιδιών έξι μηνών έως τεσσάρων ετών με υποκείμενα νοσήματα

Στην ενημέρωση αναφέρθηκε ακόμα και ο εμβολιασμός παιδιών μικρότερης ηλικίας.

Όπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Επίσης, συστήνει τον εμβολιασμό σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και η διάθεση των εμβολίων της Pfizer, που θα χορηγούνται στα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός: Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί  21,6 εκατ. εμβολιασμοί.

Περισσότεροι από 7.630.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε 72,7% του γενικού πληθυσμού και 81,3% του ενήλικου.

«Συνεχίζουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς ακόμα και σε μικρά νησιά», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «παραλάβαμε τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών», σημειώνοντας ότι η διάθεση τους θα αρχίσει προσεχώς και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top