Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης και οι δύο γιοι του

Ο εισαγγελέας εντόπισε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019. 

Επίσης το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης. 

Κουκάκι: Ερωτήματα και συγκρούσεις στη σκιά της σύλληψης Ινδαρέ

Ο Δημήτρης Ινδαρές κατηγορείτο για  βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση κατά συρροή και παράνομη βία, ενώ οι γιοι του για απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή. 

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή του είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούντο. 

Κουκάκι: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει η μητέρα των συλληφθέντων

Εντόπισε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Επιπροσθέτως, στάθηκε ιδιαίτερα στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο και το οποίο -όπως τόνισε- «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

ΕΛ.ΑΣ για Κουκάκι: Όλα έγιναν νόμιμα–Επιχείρησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού

Τέλος, σημείωσε ότι από την κατ' οίκον έρευνα αλλά και από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό κτίριο και τόνισε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει για να την ενημερώσει ότι κάποιοι έχουν εισβάλει και διαμένουν εντός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top