Κουκάκι: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει η μητέρα των συλληφθέντων

«Τα ΜΑΤ απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε κατάσταση σοκ δηλώνει πως είναι η μητέρα των δύο νεαρών και σύζυγος του γνωστού σκηνοθέτη που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Έλγκα Νταϊφά, έδωσε μία διαφορετική εικόνα για το επεισόδιο, τονίζοντας πως τόση βία από αστυνομικούς δεν έχει αντικρίσει ποτέ άλλοτε στη ζωή της.

Κουκάκι: Η παγίδα θανάτου με καρφιά και το σημείωμα με οδηγίες άμυνας

Τι συνέβη στην ταράτσα της οδού Ματρόζου

Η μάχη σώμα με σώμα είχε πρωταγωνιστές τα ΜΑΤ και έναν πατέρα με δύο γιους. Γνωστός σκηνοθέτης, με πάνω από 250 διαφημιστικά στο ενεργητικό του, ο 65χρονος προσπάθησε σύμφωνα με τους αστυνομικούς να τους πάρει το όπλο. 

Ωστόσο η σύζυγός του και μητέρα των δύο νεαρών περιγράφει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα. Όπως εξηγεί, όλα ξεκίνησαν όταν ανέβηκαν στην ταράτσα ο σύζυγος και οι γιοι της για να δουν ποιος είναι. «Προφανώς θα είπαν στα ΜΑΤ πώς βρεθήκατε εδώ πέρα, με ποιό δικαίωμα; Και με το που το είπανε αυτό αρχίσανε και τους βαράγανε, τους πετάξανε κάτω και τους τρείς και τους βαράγανε, τους δέσανε πισθάγκωνα και τους πατάγανε το κεφάλι με τα γόνατα».

ΕΛ.ΑΣ για Κουκάκι: Όλα έγιναν νόμιμα–Επιχείρησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού

Περιγράφοντας καρέ-καρέ το περιστατικό, αναφέρει ότι «ήμασταν στο σπίτι μας και κοιμόμασταν εγώ ο άντρας μου και τα παιδιά μου. Εφτά παρά ήρθαν τα ΜΑΤ για να κάνουν την εκκένωση στη διπλανή κατάληψη. Μετά από λίγο μας χτυπήσανε το κουδούνι, για να περάσουνε μέσα από το σπίτι μας για να μπούνε μέσα στο διπλανό. Τους είπαμε πολύ ευχαρίστως εάν φέρετε ένα χαρτί από εισαγγελέα ότι έχετε εντολή να περάσετε από το σπίτι μας, πολύ ευχαρίστως.  Εντάξει , εντάξει. Δεν είχανε χαρτί από εισαγγελέα».

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τρία υπό κατάληψη κτίρια- Ένταση και προσαγωγές

«Με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα»

«Αφού έγινε αυτό εγώ ανέβηκα επάνω, άκουσα τις φωνές, ανέβηκα επάνω, με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα και εμένα. Κατέβηκα κάτω και άρχισα να παίρνω σε δικηγόρους και στα κανάλια και στη συνέχεια χτύπησαν το κουδούνι και τότε ήρθανε με εισαγγελέα στο σπίτι για να κάνουν έρευνα ότι κρύβουμε καταληψίες» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η μάνα των δύο νεαρών και σύζυγος του σκηνοθέτη, τονίζοντας πως όλοι τους είναι σε κατάσταση σοκ μετά το περιστατικό:

«Είδα τα παιδιά μου να τα έχουν πατήσει κάτω με τα γόνατα τα ΜΑΤ. Παιδιά που δεν έχουνε πάει σε πορεία ποτέ, δηλαδή τι να σας πω. Ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος, ο άλλος τελειώνει αρχιτεκτονική στην Πάτρα, δηλαδή μιλάμε για αδιανόητα πράγματα».

Η απάντηση της αστυνομίας

Η αστυνομία θεωρεί πως η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης έγινε με το γράμμα του νόμου. Μάλιστα διαφωνεί, με όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για σκηνές υπερβολικής βίας.  

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως «κατανοούμε τον πατέρα τους που βγήκε να τα προστατέψει, τη μητέρα που ηθελημένα ή αθέλητα μετέδωσε σειρά ψευδών ειδήσεων, όπως το ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας.

Δεν κατανοούμε βέβαια πώς, με κλεμμένο ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ, με πολλές ώρες δουλειάς που θέλει αυτή η μεσαιωνική παγίδα θανάτου, οι γονείς επόπτευαν τα παιδιά τους στο διπλανό δημόσιο, παράνομα κατειλημμένο κτίριο».

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα δύο αδέλφια ήταν αυτά που πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας στην ταράτσα του διπλανού, πατρικού τους σπιτιού.

Εκεί όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο πατέρας τους προσπάθησε να τους εμποδίσει και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο από αστυνομικό.

Ο γνωστός σκηνοθέτης συνελήφθη για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και οι δύο γιοι του για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στις καταλήψεις.  

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και ένα Σουηδός, από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου 21, καθώς και ακόμα μία γυναίκα και ένας Γάλλος, από την κατάληψη της οδού Αρβάλη 3. Ο Γάλλος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε συλληφθεί και στην κατάληψη «Βανκούβερ», δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, που εκκενώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top