ΕΛ.ΑΣ για Κουκάκι: Όλα έγιναν νόμιμα–Επιχείρησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού

«Μέλη της κατάληψης δίπλα στο πατρικό τους οι τρεις που συνελήφθησαν»

Παρέμβαση σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στα τρία υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι, έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, στο μεσημβρινό δελτίο του Alpha. Σημειώνεται ότι συνολικά έγιναν 14 προσαγωγές και συλλήψεις. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτίρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρώζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τρία υπό κατάληψη κτίρια- Ένταση και προσαγωγές

«Όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών» στην εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που πραγματοποιήθηκε το νωρίς το πρωί της Τετάρτης, είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Πατέρας και δύο γιοι οι συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου

Όπως ανέφερε ο Θόδωρος Χρονόπουλος, «οι αστυνομικοί, κατά την είσοδό τους, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, τούβλα, μπογιές, μεταλλικά αντικείμενα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών, τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο, όπου όπως αποδείχτηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο, το οποίο αποπειράθηκε να πάρει όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος και μητέρα των συλληφθέντων- ιδιοκτητών οικήματος στην οδό Ματρόζου ισχυρίστηκε το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι δεν επέτρεψαν την είσοδο των αστυνομικών χωρίς ένταλμα εισαγγελέα και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα και τα παιδιά της που ανέβηκαν στην ταράτσα τους για να δουν τι συνέβαινε.

Παραπλανητική η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν κουκούλες ούτε γυναικεία παρουσία ούτε αναιτιολόγητη βία

Ο κ.Χρονόπουλος απάντησε και για τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σε αυτή μοιάζει να έχει συλληφθεί οπισθάγκωνα πολίτης, μάλλον γυναίκα, που φέρεται να έχει κουκούλα στο κεφάλι.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για φωτογραφία με ΜΑΤ και δεμένο πολίτη

«Παραπλανητική η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά» επεσήμανε.

Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτιρίων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση σε τρία υπό κατάληψη κτίρια, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3. Ακολούθησε ένταση με βροχή αντικειμένων από τους καταληψίες και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top