Κουκάκι: Ερωτήματα και συγκρούσεις στη σκιά της σύλληψης Ινδαρέ

Τι λέει ο σκηνοθέτης, τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τι είπε η σύζυγος του σκηνοθέτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Έντονη αντιπαράθεση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο έχει προκαλέσει η αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι που κατέληξε στη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στην ταράτσα του σπιτιού τους. 

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τρία υπό κατάληψη κτίρια- Ένταση και προσαγωγές

Η οικογένεια Ινδαρέ με δηλώσεις της ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τις καταλήψεις και καταγγέλλει πως αδίκως τα μέλη της ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι τρεις δίκες που ήταν να γίνουν σήμερα αναβλήθηκαν τελικά για 15 Μαΐου. Ο σκηνοθέτης και οι δυο γιοι του πέρασαν το πρωί από ιατροδικαστή και ακόμα οι συνήγοροι τους δεν έχουν λάβει το σύνολο της δικογραφίας. Επίσης απουσίαζαν οι αστυνομικοί μάρτυρες και η νεαρή που χτυπήθηκε από πλαστικό σφαιρίδιο για λόγους υγείας. 

Η αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Ματρόζου, σε κτίριο δίπλα ακριβώς από την κατοικία τους. 

Κουκάκι: Η παγίδα θανάτου με καρφιά και το σημείωμα με οδηγίες άμυνας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα της οικίας της οικογένειας Ινδαρέ και ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα τους, ώστε να μεταβούν από εκεί στο διπλανό κτίριο που ήταν υπό κατάληψη. 

Η οικογένεια Ινδαρέ αρνήθηκε αν τους επιτρέψει την  είσοδο στο σπίτι χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί όμως ανέβηκαν στην ταράτσα και όταν ο πατέρας και οι δύο γιοι ανέβηκαν και ρώτησαν τι συνέβη, τους συνέλαβαν, τον μεν πατέρα για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τους δύο γιους για συμμετοχή στην κατάληψη. 

Όσα υποστηρίζει η οικογένεια του σκηνοθέτη

Ο Δημήτρης Ινδαρές, γνωστός σκηνοθέτης και τα παιδιά του υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη και πως αδίκως του έχει μπλέξει στην υπόθεση αυτή η αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού τους νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όλη η οικογένεια, και οι δύο γιοι του ζευγαριού βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. 

Κουκάκι: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει η μητέρα των συλληφθέντων

Η σύζυγος του σκηνοθέτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τον σύζυγο και τους δύο γιους της, τους έδεσαν πισθάγκωνα και απείλησαν την ίδια ότι θα την πετάξουν από τη μεταλλική σκάλα της ταράτσας αν δεν έφευγε. 

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία από την άλλη υποστηρίζει πως στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης υπήρχε εισαγγελικός λειτουργός με τις αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα ότι επειδή η αστυνομία επιχείρησε σε τρία διαφορετικά κτίρια, υπήρχαν και τρεις διαφορετικοί εισαγγελείς. 

ΕΛ.ΑΣ για Κουκάκι: Όλα έγιναν νόμιμα–Επιχείρησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θοδωρής Χρονόπουλος, είπε πως οι δύο γιοι της οικογένειας έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στην κατάληψη της οδού Ματρόζου. Υποστήριξε μάλιστα πως υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών ότι τους έχουν αναγνωρίσει, αλλά και στοιχεία τα οποία αναμένονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την ταυτοποίηση του DNA για να αποδειχθεί η συμμετοχή ή όχι των δύο νεαρών στην κατάληψη. 

Επίσης, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πάνω στους δύο νεαρούς βρέθηκε μπογιά σαν αυτή που πετούσαν οι καταληψίες εναντίον των αστυνομικών την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο υπό κατάληψη κτίριο. 

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη της οικογένειας Ινδαρέ

Ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ χτυπημένο, φορώντας κολάρο στον λαιμό του. 

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο thebest.gr είπε:

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις, όμως το να υπάρχει μια πόλωση εξωφρενική οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα».

Την ίδια ώρα, στο Open Tv μεταδόθηκε ηχητικό ντοκούμεντο από τη στιγμή της σύλληψης του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του στην ταράτσα του σπιτιού τους. 

Σε αυτό ακούγεται ο σκηνοθέτης να φωνάζει προς τους αστυνομικούς:

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο δεμένος. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Ακούγεται επίσης να λέει πως δεν έχουν αντισταθεί στους αστυνομικούς, πως του έχουν σπάσει τα γυαλιά του και πως έχει εξαφανιστεί το ακουστικό βαρηκοΐας του. 

Ελεύθεροι και οι εννέα συλληφθέντες

Την Πέμπτη αφέθηκαν ελεύθεροι τόσο ο Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του, όσο και οι έξι άλλοι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, αφού πρώτα τους ασκήθηκαν διώξεις για πλημμελήματα. 

Διατάχθηκε έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες για τη χρήση πλαστικών σφαιρών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας και αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα. 

Κουκάκι: Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Ξέσπασε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομικής επιχείρηση στο Κουκάκι και το πώς εξελίχθηκε, ξεσήκωσε πολιτική θύελλα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για άκρατη καταστολή. 

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για φωτογραφία με ΜΑΤ και δεμένο πολίτη

Η Κουμουνδούρου κατήγγειλε τη χρήση πλαστικών σφαιρών στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου στο Κουκάκι, υποστηρίζοντας ότι τραυματίστηκε μια γυναίκα. 

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της αντέκρουσε τις κατηγορίες, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί δε χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βεληνεκές περίπου δεκαπέντε μέτρων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό επανήλθε, υποστηρίζοντας ότι «οι κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα»

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Σκληρή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη: «Με ποια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top