Ανατριχίλα: «Κυνηγούσε το πεπρωμένο της», λέει ο πατέρας της Θάλειας

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 19χρονης

«Κυνηγούσε το πεπρωμένο της» λέει ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου / Βίντεο Mega

Το πανελλήνιο συγκλόνισε ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, που έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα σε εκπαιδευτικό ταξίδι με το Πολεμικό Ναυτικό. Η οικογένειά της, ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την τραγική απώλεια.

Θάνατος 19χρονης: «Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου», λέει ο πατέρας της

«Κυνηγούσε το πεπρωμένο της»

Ο πατέρας της 19χρονης, Στέλιος Κορδάμπαλος μίλησε συντετριμμένος για τον χαμό της κόρης του. «Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο, το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό», είπε μιλώντας στο Mega.

Δεν ήταν απλά το όνειρό της. Ήταν το πεπρωμένο της. Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πήγαιναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση, κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί.

Η 19χρονη Θάλεια, έδωσε δύο φορές εξετάσεις στις πανελλήνιες για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. «Ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει "όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω". Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε, έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευελπίδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε... Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. "Μπαμπά πάρτους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρτους τηλέφωνο". Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα».

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό για τη Θάλεια: Επιστρέφει με αεροσκάφος η σορός

Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι με το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινούσε στις αρχές Αυγούστου. Ο πατέρας της Θάλειας διηγείται: «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. "Εμείς όλα καλά εδώ". Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. "Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά" γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Όμως, η Θάλεια δεν ξαναπήρε ποτέ τον πατέρα της. Αντ' αυτού, άκουσαν από το τηλέφωνο τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού.

«Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια», υπογράμμισε ο πατέρας της 19χρονης. Ο γιατρός τούς μίλησε για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι.

«Στις 02.00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα ήταν την άλλη μέρα το πρωί», συμπλήρωσε ο κ. Κορδάμπαλος.

Πολεμικό Ναυτικό: Στην Τυνησία ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό της Θάλειας

«Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας, ήταν ένα άλλο κορίτσι...»

«Δέχθηκα τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει "το κορίτσι διασωληνώθηκε". Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια του. Ότι είναι στην Ιταλία και έχει διασωληνωθεί...Από εκείνη τη στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι», πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.

«Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή», είπε ο πατέρας της 19χρονης.

Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορωνοϊό στις αρχές Αυγούστου.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στο τι ήταν αυτό... Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top