Πολεμικό Ναυτικό: Στην Τυνησία ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό της Θάλειας

Αδελφός 19χρονης: «Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι & λίγο πυρετό»

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Πολεμικό Ναυτικό και η Λάρισα, ο τόπος καταγωγής της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που πέθανε σε εκπαιδευτικό ταξίδι. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η Τυνησία, καθώς εξετάζεται αν το κορίτσι έφαγε κάτι από εκεί που της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Θλίψη για τον χαμό 19χρονης ναυτικής δοκίμου - Πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες

Ανείπωτος θρήνος για τη 19χρονη ναυτική δόκιμο που «έχασε» τη ζωή της μόλις λίγες ώρες αφού ανέβασε πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού. Μέχρι στιγμής τα αίτια θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί και εξετάζεται η πιθανότητα δηλητήριασης της κοπέλας στην Τυνησία.

θάνατος 19χρονης πολεμικό ναυτικό

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου, χρονικό διάστημα που το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ, στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Έτσι, ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες το κορίτσι έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται  ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό! 

Θάνατος 19χρονης ναυτικής δοκίμου: «Έφαγε κοτόπουλο στην Τυνησία» - Ακόμα δύο δόκιμοι με πυρετό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένειά της που επικαλείται η thesstoday, η άτυχη κοπέλα είχε φάει στην Τυνησία μαζί με τους υπόλοιπους 158 συνσπουδαστές της, σε μια από τις εξόδους τους.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν εμφανίσει πυρετό, φέρεται να έφαγε κοτόπουλο. Λίγα 24ωρα αργότερα, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση. Εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία. Εισήχθη στη ΜΕΘ αλλά κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Σημειώνεται ότι άλλα δύο άτομα από το πλοίο είναι με πυρετό.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να εξακριβωθούν από την νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνουν από Ιταλούς ιατροδικαστές καθώς ο θάνατός της έλαβε χώρα επί ιταλικού εδάφους.

Η σορός της άτυχης κοπέλας αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα με C-130.

Σημειώνεται ότι το κορίτσι φέρεται να είχε νοσήσει πρόσφατα με κορωνοϊό.

Αδελφός 19χρονης: «Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι & λίγο πυρετό»

Ο αδελφός της άτυχης δόκιμης μίλησε την Πέμπτη στην εκπομπή Live News για τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη κοπέλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top