Θλίψη για τον χαμό 19χρονης ναυτικής δοκίμου - Πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες

Ανέβασε πυρετό και παρουσίασε σημάδια σηψαιμίας

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Πολεμικό Ναυτικό, μετά τον ξαφνικό θάνατο μιας 19χρονης πρωτοετούς ναυτικής δοκίμου. Το κορίτσι, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, ανέβασε πυρετό και κατέληξε μέσα σε δύο ημέρες.

Θρήνος στο Ναυτικό: Πέθανε πρωτοετής δόκιμος σε εκπαιδευτικό ταξίδι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η 19χρονη που επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσίασε ξαφνικά πυρετό.

Την Τρίτη ενημέρωσε ότι δεν αισθανόταν καλά. Παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σημάδια σηψαιμίας και άμεσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης της Ιταλίας.

Χθες η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφαρα είχε νοσήσει  με κορωνοϊό.

Η σορός της αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα με C-130. 

Σημειώνεται ότι στο πλοίο επέβαιναν ακόμα άλλοι 158 σπουδαστές Ναυτικών Δοκίμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δύο σπουδαστές έχουν ανεβάσει πυρετό, όμως στρατιωτικές πηγές φέρεται να μην τους συνδέουν με το περιστατικό της 19χρονης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για τον θάνατο της 19χρονης

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον θάνατο της πρωτοετούς δοκίμου

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top