Ολοήμερο σχολείο: Μέχρι πότε γίνονται εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το προσεχές άνοιγμα των σχολείων

Ξέκινησαν χτες οι εγγραφές σε ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά. Μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο.

Όσοι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα ολοήμερων  νηπιαγωγείων ή δημοτικών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους.

Η λίστα με τα ολοήμερα σχολεία που θα λειτουργούν έως τις 17:30

Η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς τυχόν οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η οικογένεια του μαθητή.

Σχολεία: Όλα όσα θα ισχύσουν για την επιστροφή στα θρανία

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως γονείς και κηδεμόνες καλούνται να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου που θα λειτουργεί ως τις 5:30 μμ.

Ολοήμερα σχολεία: 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των θέσεων

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τονίζει ακόμα πως το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο».

Είναι επίσημο: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου
 

Δείτε εδώ τη λίστα των ολοήμερων σχολείων με διευρυμένο ωράριο έως τις 17:30

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top