Η λίστα με τα ολοήμερα σχολεία που θα λειτουργούν έως τις 17:30

Αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά από τον Σεπτέμβριο

Όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα εφαρμόσουν πιλοτικά το αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοημέρου μέχρι τις 17:30 το απόγευμα.

Η λίστα των ολοήμερων σχολείων με διευρυμένο ωράριο έως τις 17:30

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων». 

Τι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο - Νέο ωράριο στα ολοήμερα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

σχολείο μαθητής

Στο διευρυμένο ολοήμερο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές χωρίς κριτήρια

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:

Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων κι επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με:

  • Προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων,
  • Περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο στο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο,
  • Επέκταση των δωρεάν παροχών εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Κεραμέως: Χωρίς κριτήρια η ένταξη στο διευρυμένο ολοήμερο έως τις 18.00

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Σχολεία: Τι θα γίνει με τα ολοήμερα

«Δημιουργούμε ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, με μαθητές που εκφράζονται δημιουργικά μέσα από νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Και με γονείς που μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στον εργασιακό βίο, απολαμβάνοντας πιο ποιοτικές παροχές από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top