Σχολεία: Τι θα γίνει με τα ολοήμερα

Θα επανεξεταστεί η λειτουργία τους σε μία εβδομάδα

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα μίλησε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αποκαλύπτοντας πως θα επανεξεταστεί το ζήτημα της λειτουργίας των ολοημέρων. 

Σχολεία: Πιο νωρίς το άνοιγμα για τη νέα σχολική χρονιά

Όπως είπε η κ. Κεραμέως στον ΑΝΤ1 τα ολοήμερα θα μείνουν κλειστά για την πρώτη εβδομάδα και τότε θα επανεξεταστεί το ζήτημα της επαναλειτουργίας τους. 

Όσον αφορά στους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 13:15, η υπουργός τόνισε πως έχει ληφθεί μέριμνα να μπορούν να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία της, όπως ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους. 

Επίσημο! Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

Αναφερόμενη στην ανησυχία που έχουν εκφράσει πολλοί γονείς για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, η υπουργός υπογράμμισε πως η απόφαση ελήφθη μετά από την ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία: Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Η ίδια τόνισε πως είναι πιο εύκολο για να παιδιά να πειθαρχούν στους κανόνες στο σχολείο και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. 

Κορωνοϊός: Το άνοιγμα των δημοτικών απίθανο να αυξήσει τη θνητότητα

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε επίσης ότι οι μαθητές των δημοτικών λείπουν ήδη τρεις μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι αν αυτό γινόταν τον Σεπτέμβριο, θα σήμαινε ότι θα βρίσκονταν εκτός σχολικού περιβάλλοντος για έξι μήνες, κάτι που κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς και όχι μόνο εκπαιδευτικούς. 

Αναφερόμενη τέλος στις Πανελλήνιες είπε πως ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και όλα είναι έτοιμα για τη σωστή διεξαγωγή τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top