Ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία: Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εξηγεί

Το σκεπτικό που οδήγησε στην απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την 1η Ιουνίου εξήγησε ο καθηγητής, Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. 

Επίσημο! Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη γρήγορα και χωρίς σκέψη. 

«Έγινε εκτεταμένος διάλογος και είχαμε μια πολύ καλή εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων που μας έφεραν οι επιδημιολόγοι μας, καθώς και την επίδραση του ανοίγματος της Α’ Λυκείου στην κίνηση της επιδημίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά ελήφθησαν υπόψη πριν γίνει η ομόφωνη εισήγηση στην κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε:

Χαρδαλιάς για δημοτικά: Η εμπειρία από Γυμνάσια - Λύκεια είναι θετική

«Ήταν ομόφωνη απόφαση. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τελειώσει η πανδημία, πρέπει να αποφασίσουμε πότε: Τώρα ή το φθινόπωρο; Τώρα είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, έχουμε ένα πολύ κάλο R0 -από τα χαμηλότερα της Ευρώπης. Είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο».

Πέτσας: «Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Ο κ. Σύψας αποκάλυψε ακόμα πως σε κάθε τάξη θα πρέπει να βρίσκονται 15 μαθητές. Αν στο τμήμα υπάρχουν μόνο 15 μαθητές τότε τα παιδιά θα πηγαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο, αν είναι περισσότερα θα χωριστούν σε υποτμήματα που θα πηγαίνουν στο σχολείο μέρα παρά μέρα. 

Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές για δημοτικά και νηπιαγωγεία για το έτος 2020-21

Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά, θα υπάρχουν αντισηπτικά στις τάξεις, ενώ μεταξύ των θρανίων θα υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρο. 

Παγώνη: «Δεν πρέπει να ανοίξουν τα Δημοτικά»

Όπως διευκρίνισε τέλος ο κ. Σύψας, έχει ληφθεί πρόνοια, ώστε αν κάποιο παιδί δεν πάει στο σχολείο γιατί στην οικογένεια υπάρχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μπορεί να κάνει εξ αποστάσεως μάθημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top