Πέτσας: «Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Τι είπε για γυμναστήρια, τουρισμό στα νησιά και καταστήματα εστίασης

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων τείνει η κυβέρνηση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών. Όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος σημείωσε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός μετά την τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Μαζί με τα δημοτικά θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, όπως και τα «σενάρια» για μείωση των συντάξεων.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μετά το μπαράζ παραβιάσεων που επιδίδεται η γειτονική χώρα, απάντησε ότι «δε φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε», προσθέτοντας ότι η Άγκυρα έδειξε τις προθέσεις της μετά τα επεισόδια στον Έβρο.

Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Για πιθανά κρούσματα στα νησιά λόγω τουρισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει πρόνοια στα νησιά σε περίπτωση εμφάνισης των κρουσμάτων, για απομόνωση και διακομιδής

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ανέφερε ότι «ο αρχικός σχεδιασμός είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι θα αξιολογηθεί αν το άνοιγμά τους γίνει νωρίτερα.

Αναφορικά με τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν την Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Τέλος, όσον αφορά στην ύφεση, είπε ότι θα είναι βαθιά αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά. «Του χρόνου όμως», πρόσθεσε, «θα έχουμε ανάπτυξη και γι' αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top