Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Εντός ξενοδοχείου θα εξετάζεται ενδεχόμενο κρούσμα

Με ξενοδοχεία καραντίνας και εντατική ιατρική παρακολούθηση φαίνεται πως θα υποδεχθούν φέτος τα νησιά μας τους ξένους επισκέπτες, στην μετά-κορωνοϊού εποχή. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο δράσης για την ασφαλή προσέλευση των τουριστών και τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

 Αποκάλυψη: Με αυτές τις χώρες κλείνει συμφωνία η Ελλάδα για τουρίστες  

Αρκετοί τουρίστες φαίνεται ότι θα απολαύσουν και φέτος τα γραφικά σοκάκια και τα καταγάλανα νερά των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ένας γιατρός αναφοράς και να θεσμοθετηθεί ένα «ξενοδοχείο covid», ανά νόμο για πιθανά ήπια κρούσματα. Έτσι, οι τουρίστες, αλλά και οι νησιώτες, θα αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Αγωνία για τον τουρισμό: Σε αναμμένα κάρβουνα ξενοδόχοι και εργαζόμενοι

Οι επαγγελματίες στα μικρότερα νησιά φοβούνται ότι δε θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση, μιας και οι δομές υγείας παρουσιάζουν ελλείψεις. 

Εξετάσεις μέσα στα ξενοδοχεία – Κίνητρα για τους ξενοδόχους

Σύμφωνα με το σχέδιο, το κρούσμα θα εξετάζεται μέσα στα ξενοδοχεία, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας της περιοχής. Ήδη σε ορισμένα νησιά, όπως η Μήλος, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Τουρισμός: Ταξίδια χωρίς υποχρεωτικά τεστ αλλά με… συμφωνίες κρατών

Μετά τις συστάσεις της Κομισιόν για το άνοιγμα του τουρισμού, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους, ώστε να στηρίξει τους επαγγελματίες. Οι ξενοδόχοι που θα ανοίξουν θα δικαιούνται επιδοτήσεις ασφάλισης για τους εργαζομένους.   

Βίντεο δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός σε κρουαζιερόπλοιο

Τα μέτρα προστασίας θα ειναι το κλειδί για το φετινό τουρισμό. Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εξηγεί το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός στα κρουαζιερόπλοια: ένας άνδρας βάζει τζελ στα χέρια του που μπορείς να το δεις μόνο με black light. Μετά από λίγο, αποκαλύπτεται πως έχουν βαφτεί επιβάτες και αντικείμενα, εξηγώντας το πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να μολυνθούν.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top