Αποκάλυψη: Με αυτές τις χώρες κλείνει συμφωνία η Ελλάδα για τουρίστες  

Με ποιες έκλεισε το deal και με ποιες συζητάμε – Ποιοι είναι οι όροι    

Τις χώρες με τις οποίες έκλεισε ήδη συμφωνία - ή βρίσκεται κοντά σε αυτή -  η Ελλάδα για να δεχθεί τουρίστες το καλοκαίρι αποκάλυψε η  Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αυτοί είναι όλοι οι κανόνες για τις παραλίες 

Όπως ανέφερε «κλείδωσε» το deal με το Ισραήλ, για μια πτήση την εβδομάδα από αρχές Ιουλίου ή και λίγο νωρίτερα. «Η Αθήνα αυτήν  τη στιγμή που μιλάμε συζητάει με Ρωσία, Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο,  Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Αυστραλία. Εκτός από τη Γερμανία που τη θέλουμε πολύ βέβαια, όλες οι άλλες έχουν λίγα κρούσματα. Είναι ασφαλείς χώρες» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.  

Τουρισμός: Ταξίδια χωρίς υποχρεωτικά τεστ αλλά με… συμφωνίες κρατών

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή ότι «ακόμη δεν έχουμε χτυπήσει την πόρτα σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία,  θα συζητήσουμε ωστόσο και μαζί τους». Αν δεχτούν την ελληνική πρόταση θα  συναφθεί διακρατική συμφωνία.  

Η Ελλάδα θέτει δύο όρους: Να  γίνεται ένα τεστ έως 72 ώρες πριν από το ταξίδι και ας μην το λέει η  ΕΕ,  αλλά  και να μην υπάρχει καραντίνα, όταν γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους. «Αν βάλουν όρο κι εκείνοι να γίνεται τεστ εδώ πριν αναχωρήσουν, το συζητάμε» διευκρίνισε η Κ. Μακρή.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top