Αγωνία για τον τουρισμό: Σε αναμμένα κάρβουνα ξενοδόχοι και εργαζόμενοι

Σε μειονεκτική θέση τα μικρά ελληνικά νησιά λόγω ενδεχόμενων κρουσμάτων

Η αναποφασιστικότητα της Ευρώπης να θεσπίσει ενιαίους κανόνες για τον τουρισμό βύθισε σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα τους Έλληνες ξενοδόχους που ανοίγουν σε 15 ημέρες, χωρίς όμως να ξέρουν ούτε τους όρους, ούτε τα πρωτόκολλα υγείας που πρέπει να εφαρμόσουν, με αποτέλεσμα η αγωνία τους να κορυφώνεται.

Αποκάλυψη: Με αυτές τις χώρες κλείνει συμφωνία η Ελλάδα για τουρίστες

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πεζόδρομο που πάντα είναι γεμάτος ιστορία και πολιτισμό, τέτοιες μέρες θα γινόταν το αδιαχώρητο από τους τουρίστες, όμως σήμερα είναι άδειος. Η κάμερα του Star με τον Βαγγέλη Γκούμα κατέγραψαν μόνο κατεβασμένα ρολά και άδεια καταστήματα.

Τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία εξαφανίστηκαν από το κέντρο της Αθήνας και τα μίνι βαν που μεταφέρουν και ξεναγούν τους τουρίστες κάνουν βόλτες στην Αθήνα άδεια.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδόχοι 

Σε «όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα των διακοπών για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και οι Έλληνες ξενοδόχοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

 

Τουρισμός: Ταξίδια χωρίς υποχρεωτικά τεστ αλλά με… συμφωνίες κρατών

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν διακρατικές συμφωνίες, γιατί αυτή τη στιγμή οι κύριες αγορές μάς δείχνουν να μην έχουν δυνατότητα να ταξιδέψουν. Μιλάμε για τη Μεγάλη Βρετάνια, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την Ιταλία. Πρέπει να δούμε, αφού ο τουρισμός ξεκινήσει και με ποιους τουρίστες θα ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητήριου. 

Σε μειονεκτική θέση τα μικρά ελληνικά νησιά

Τα  πρωτόκολλα υγείας για ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι ακόμη στον «αέρα», καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία συστήνει ακόμη και πτήσεις εκκένωσης σε περιπτώσεις εξάπλωσης του ιού. Αυτό ευνοεί ουσιαστικά τα μεγάλα νησιά με μονάδες υγείας, αλλά «τσακίζει» τα μικρά που δεν έχουν υποδομές. 

Κομισιόν: Αυτές είναι οι προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Ακόμη και εάν οι ξενοδοχειακές μονάδες θυμίζουν νοσοκομεία με μάσκες, γάντια, αποστάσεις και αντισηπτικά, οι ξενοδόχοι τρέμουν στο ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά σε κρούσματα και τουρίστες που θα ζητούν να αποζημιωθούν.

Στην εικόνα της ασφαλούς Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο παράδειγμα δεν πρέπει να υπάρξει καμία σκιά, τονίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού. Ωστόσο, οι νέοι κανόνες λειτουργίας, χωρίς μπουφέδες και μπαρ, με πρωινά στα δωμάτια και ραντεβού στις πισίνες, έχουν δυσβάσταχτο κόστος, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top