Επίσημο! Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Τέλος η φημολογία για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το άνοιγμά τους την 1η Ιουνίου. 

Χαρδαλιάς για δημοτικά: Η εμπειρία από Γυμνάσια - Λύκεια είναι θετική

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

- οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), 
- οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και
- οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί».

Πέτσας: «Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα στις 13:00, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων σχολικών δομών.

Ήδη σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με την κ. Κεραμέως, τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και άλλους κυβερνητικούς και μη παράγοντες.

Ετσι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με κανόνες από 1η έως 30 Ιουνίου, η νέα  σχολική χρονιά θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα γίνονται πιθανότατα εκ περιτροπής, όπως συμβαίνει ήδη σε γυμνάσια και λύκεια, δηλαδή κάποιες μέρες την εβδομάδα οι μισοί μαθητές και τις υπόλοιπες μέρες οι άλλοι μισοί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top